Acasa | Arhiva | Contact

Sambata, 24 Iunie 2006

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
SUPLIMENT SPORTIV
TOP 5
(24 Iunie 2006)
Joc piramidal mascat de comerțul cu cărți
(18533 accesari)
Atenție la tatuaje!
(13336 accesari)
Mirela Vescan- make-up artist- nu recomandă bronzul în exces
(4515 accesari)
"’Angels’ a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea"
(3899 accesari)
Coaliția de guvernare își pierde semnele vitale
(3091 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 

Sambata, 24 Iunie 2006

“Prețul Succesului” la numai... 2.900 euro

Joc piramidal mascat de comerțul cu cărți

()

Joc piramidal mascat de comerțul cu cărți Casa de Cultură Medgidia, locul unde se vînd iluzii la numai 2.900 euro

Un nou joc piramidal, Delphin, care păstrează aparența legalității, a revenit în forță la Medgidia. Tot mai mulți constănțeni sînt în pericol de a fi racolați de membrii societății Center Bussines Consulting care le promit o îmbogățire rapidă. Costul intrării în “clubul afaceriștilor” este de numai 2.900 euro (!!!) și reprezintă contravaloarea manualului de căpătîi “Prețul Succesului”, un teanc de hîrtii xeroxate importate cu doar un franc elvețian. Jocul

și-a întins tentaculele în toată țara, în unele județe sucursalele intrînd în vizorul Poliției Economice. Deși la prima vedere societatea Center Bussines Consulting pare să aibă actele în regulă, anchetatorii suspectează că în spatele acestei afaceri s-ar ascunde o fabrică de spălat bani.

Jocurile piramidale, de tip “Caritas”, au sucit mințile românilor dornici de îmbogățire ani la rînd, pînă în momentul în care acestea n-au mai putut asigura cîștigurile fabuloase promise participanților. După ce prăbușirea acestor loterii cu cîștig garantat a generat un val de nemulțumiri în rîndul românilor lăsați fără bani, Ordonanța de Urgență 99 din 2000 a scos în afara legii jocurile piramidale. Unele societăți au descoperit noi metode care să mascheze jocurile de acest tip, astfel încît să primească autorizația de funcționare, una dintre ele, inventată dincolo de granițele țării noastre, fiind folosirea ca paravan a unei activități comerciale. Acest practică de a ocoli legea se pare că este aplicată cu succes și în România de societatea Center Bussines Consulting, cu sediul în Arad. În realitate, firma este subordonată altor două concerne internaționale cu sediul în paradisul fiscal Gibraltar: Delphin International și Private Course For Personal Development. Societatea din Arad a deschis la rîndul ei puncte de lucru în mai toate județele țării unde se practică cu succes jocul piramidal Delphin. De un an și jumătate, Center Bussines Consulting, organizează întîlniri și în Casa de Cultură din Medgidia, unde nu poți participa decît dacă ești invitat de unul din membrii acestui “club”. Viitorii participanți la acest joc sînt racolați de persoane autointitulate “delfini”, care le propun o metodă de a cîștiga bani mulți, repede, fără să facă aproape nimic și cu o investiție minimă. Cei care acceptă invitația delfinilor ajung să participe la o prezentare organizată în Casa de Cultură din Medgidia, iar cursul de îmbogățire are loc în fiecare sîmbătă și duminică începînd cu ora 10.00 dimineața. Calitatea de invitat nu te scutește de plata biletului de intrare, în valoare de 300.000 lei vechi.

2900 euro pentru un teanc de foi xeroxate

În deschiderea evenimentului, mai mulți delfini povestesc noilor veniți cît de bine e să faci parte din acest “joc” și cît de mult au avut de cîștigat de pe urma alegerii făcute. Spre finalul ineditului spectacol este prezentată și metoda de îmbogățire subită care constă în cumpărea unei cărți, intitulată “Prețul Succesului”, la prețul de numai... 2.900 euro (!!!). Organizatorii susțin că dacă nu dispui de această sumă nu este nici o problemă, iar cum investiția este cu cîștig garantat, se recomandă noilor veniți să facă un împrumut, la rude, la bancă, și să achiziționeze manualul “Prețul Succesului”. Cumărarea cărții nu este decît primul pas în a deveni un delfin desăvîrșit și un “om fericit”. Pentru a beneficia de oportunitățile oferite de societatea Center Bussines Consulting, trebuie să convingi la rîndul tău alte două, trei persoane să participe la întîlnirile de la Medgidia și să cumpere cartea respectivă. După acest ultim pas, după cum spun delfinii, vei deveni un om realizat și vei începe să cîștigi bani. Mai exact, un procent din banii încasați pe fiecare carte vîndută către noii membrii aduși de racolator se vor vărsa într-un cont deschis pe numele acestuia. La finalul întîlnirii delfinii precizează că mii de oameni din întreaga lume vor ajunge să îți verse bani în cont. Dacă delfinii te-au convins și nu vrei să ratezi unica “șansă” de a te îmbogăți peste noapte, vei fi nevoit să semnezi un contract de confidențialitate prin care garantezi că nu vei divulga nimănui secretul succesului tău. În caz contrar, vei fi obligat să plătești zeci de mii de euro despăgubiri. Interesant este faptul că nu există decît un singur exemplar de contract care rămîne la societate. Persoanele care locuiesc în apropierea Casei de Cultură din Medgidia susțin că pentru ei este un mare mister ce se întîmplă în locația respectivă la sfîrșit de săptămînă. Oamenilor le-au ajuns la urechi doar niște zvonuri privind “un joc și o licitație de vînzare a unei cărți”. Localnicii din zonă privesc uimiți cum în fiecare weekend, zeci de mașini și microbuze din toată țara sosesc la Medgidia înțesate cu oameni dornici de a participa la un joc misterios.

Delfinii sînt atenți la detalii

Center Bussines Consulting din Arad, care desfășoară o activitate asemănătoare cu jocurile piramidale a intrat de nenumărate ori în atenția autorităților de control. Ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanța au făcut mai multe verificări la această societate fără a descoperi vreo ilegalitate. Polițiștii spun că pînă și pentru cei 300.000 lei plătiți la intrare sînt eliberate chitanțe. Nici comisarii Gărzii Financiare Constanța nu au descoperit nereguli în actele societății. Delfinii sînt foarte atenți la detalii și plătesc pentru banii încasați pe cartea “Prețul succesului” toate taxele și impozitele aferente. La fel stau lucrurile și în cazul contractului încheiat de firma arădeană cu Casa de Cultură din Medgidia, contract legal și înregistrat conform normelor. Mai mult decît atît, firma deține și autorizație de funcționare eliberată de instanță, în actele depuse fiind specificat ca obiect de activitate comerțul, cît și organizarea de întîlniri de întrajutorare. Ofițerii de la Economic spun că au primit pe numele Delfinul Trading o singură reclamație, din partea unei femei, dar care este mai mult o neînțelegere. Persoana respectivă a plătit biletul, a intrat și s-a răzgîndit solicitînd cei 300.000 lei înapoi. Delfinii au refuzat să îi mai dea banii femeii.

Delfinii din țară, în atenția p


PUBLICITATE
oliției

Center Bussiness Consulting a lansat jocul piramidal în România în 2004. De atunci și pînă în prezent, filialele din restul țării au intrat de nenumărate ori în atenția Serviciilor de Investigare a Fraudelor și a Gărzii Financiare. Comisarii financiari din Suceava au descoperit la începutul acestui an că sucursala din județul respectiv a înșelat statul cu aprox. patru miliarde lei. Anchetatorii din județul Timiș au descoperit că societatea importa cărțile la un preț de un franc elevețian și le vindea cu sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de euro, cu toate că în actele contabile figurau ca fiind distribuite gratuit. Verificările efectuate și în alte județe au scos la iveală că Delphin International, împreună cu asociați locali, a pus bazele jocului și cu ajutorul unor firme fantomă. Center Bussines Consulting este suspectată de anchetatori că nu ar fi decît o fabrică de spălat bani la nivel internațional. În acest sens, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) București a solicitat tuturor Serviciilor de Investigare a Fraudelor din țară să-i trimită dosarele întocmite pe numele acestei firme. Pînă cînd procurorii DIICOT vor stabili dacă Delfinii spală bani sau nu, jocul continuă să aibă succes în rîndul românilor, din ce în ce mai multe persoane arătîndu-se interesate să participe la întîlnirile organizate de aceștia. Chiar dacă au fost înșelați, participanții nu au depus nicio plîngere împotriva societății. Jocul piramidal Delphin își are bazele în Statele Unite, fiind lansat în 1995 de compania Delphin International Incorporated. Fondatorii companiei, soții Sandra și Leslie Fieger au încasat peste 60 milioane de dolari, din 20 de țări, în numai cinci ani în care au reușit să nu atragă atenția autorităților. Anchetele federale efectuate au dus la desființarea corporației în 2001. Un an mai tîrziu, cei doi soți s-au mutat în insulele Dominicane și au înființat firma Learning Frontier Technologies Inc, care a preluat toate activele și mărcile de vînzare din lume ale Delphin Internațional Inc.

Comentarii in legatura cu acest articol
 1. 2900 de euro?
  de la mary (08:54:14 24 Iunie 2006)

  pai daca am bani astia ma duc sa-i dau pe o carte ? fac alceva cumpar tigari si vind sau toale ca si asa nu-i controleaza nimeni pe astia cu toale sanchi de firma si nu dau bani acolo or fi si de astia care se pacalesc.

 2. sarlatani
  de la de la mine (09:11:56 24 Iunie 2006)

  in primul rand prost este cel care intra in aceasta cursa de hoti si sarlatani.cum sa dai 2900 de euro pe o carte.iar intram in jocuri tip Caritas si Procent?de ce este romanul atat de naiv?

 3. DELFIN JOC PIRAMIDAL
  de la JUCATORUL DE "P R O C E N T S A M A N O V (20:35:45 24 Iunie 2006)

  Aducetii la M A M A I A la ARORA lui AGIACAI Cum a fost PROCENTUL LUI SAI

 4. hmm..
  de la outvision (20:37:28 24 Iunie 2006)

  Dc. ar fi un joc piramidal ar fi cazut demult, caci multi nemultumiti ar fi depus plangeri. Dar asa exista 2 variante: sau e primul joc de gen care functioneaza, sau e ceva la nivel muuult mai mare. Iar romanii n-ar da atatia bani pe un xerox, dc asta nu le-ar aduce avantaje clare. Parerea mea.

 5. prostia in romania
  de la dan (10:39:11 25 Iunie 2006)

  Romanul ar face orice sa se imbogateasca cat mai repede,de aceea e foarte usor de pacalit.Nu au pierdut bani destui la Caritas si la FNI,trebuie sa mai piarda si la acest joc stupid.Nu ne mai mira nimic;traim in romania......

 6. teapa sigura
  de la laur (20:26:43 25 Iunie 2006)

  cunosc persoana care a luat teapa!! stati linistiti ,nu va bagati!!! Acum plateste rate la banca si nu a castigat nimic.Nu-l mai baga nici un delfin in seama dupa ce a dat banii.

 7. MA IRITA PROSTII CARE SE CRED DESTEPTI
  de la Codrut Toma (12:21:14 28 Iunie 2006)

  Daca era tzeapa cadea de mult ! Daca legea permite , care e problema voastra ? Ordonanta aia se refera ala altceva. Daca nu stiti despre ce vorbiti de ce ma iscrieti ? Cele 4 carti nu sunt copiate la xerox. Si costa 100 de euro cu factura fiscala emisa din Elvetia. Ati vazut macar cum arata o factura externa ? Cu diferenta cumperi o scoala privata sau si nu te obliga nimeni sa intri in ea. Am si eu o intrebare: Toti cei care fac o facultate particulara cu bani multi, e obligatoriu sa ia si examenul de licenta ? Asta daca nu ai inteles, pai mai bine informeaza-te de la cunoscatori nu de la pitpalaci de ziaristi care au auzit si ei de la unu care a fost la sala dar nu a priceput Parerea mea.

 8. Tzeapa
  de la M-am trezit (19:37:31 30 Iunie 2006)

  stiati ca s-au extins si la Campina? Am fost dus acolo de un "prienten" care imi voia "binele". Aproape ca dadusem banii; noroc ca am avut 5 min. sa ma uit pe internet. Dupa ce am participat la acea intrunire si interviu pot spune ca este o MARE ESCROCHERIE. Atat.

 9. Tzeapa
  de la M-am trezit (19:40:30 30 Iunie 2006)

  stiati ca s-au extins si la Campina? Am fost dus acolo de un "prienten" care imi voia "binele". Aproape ca dadusem banii; noroc ca am avut 5 min. sa ma uit pe internet. Dupa ce am participat la acea intrunire si interviu pot spune ca este o MARE ESCROCHERIE. Atat.

 10. Tzeapa
  de la M-am trezit (19:42:19 30 Iunie 2006)

  stiati ca s-au extins si la Campina? Am fost dus acolo de un "prienten" care imi voia "binele". Aproape ca dadusem banii; noroc ca am avut 5 min. sa ma uit pe internet. Dupa ce am participat la acea intrunire si interviu pot spune ca este o MARE ESCROCHERIE. Atat.

Du-te la pagina 1 2 3 4 5 6 ...
Calificativ actual Rating: 4.98Rating: 4.98Rating: 4.98Rating: 4.98Rating: 4.98
Numar de voturi 135
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Amânați plata taxelor chiar dacă depășiți termenul scadent?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,9271 RON
1 EURO = 4,4302 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0115 secunde
Powered by
Inchide