Acasa | Arhiva | Contact

Vineri, 12 Iunie 2009

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(12 Iunie 2009)
„A doua oară o să te rezolv și pe tine definitiv. Nu o să mai ratez”
(2968 accesari)
Fostul prim adjunct al ISU Dobrogea, col Neculai Coman, acuzat că și-a turnat subalternii
(2933 accesari)
Accidentele rutiere sărăcesc România
(1848 accesari)
Anchetată pentru înscenarea furtului propriei mașini
(1694 accesari)
Juniorii de la Elpis Constanța au cîștigat Liga a IV-a la fotbal
(1563 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 

Vineri, 12 Iunie 2009

Fostul prim adjunct al ISU Dobrogea, col Neculai Coman, acuzat că și-a turnat subalternii

()

Fostul prim adjunct al ISU Dobrogea, col Neculai Coman, acuzat că și-a turnat subalternii Avocat Luminița Popescu: „Clienții mei au executat un ordin. Știau că este nelegal ceea ce li se cerea, dar nu au comentat pentru că au fost amenințați că vor avea de suferit dacă nu se conformează.”

Cei opt ofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, s-au prezentat, ieri dimineață, la serviciu, ei fiind eliberați din arestul Poliției Române pentru că procurorii anticorupție nu au mai cerut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele lor, în urmă cu o lună. La acea dată, arestarea lor i-a luat prin surprindere nu numai pe cei opt ofițeri, șase dintre ei cu funcții de conducere, dar și pe apărătorul lor, avocat Luminița Popescu. „Trecuseră doi ani de la concursul de angajare pe care clienții mei sînt acuzați că l-au fraudat și măsura arestării nu se mai impunea. Ceea ce a stat la baza arestării lor a fost o declarație a col. Neculai Coman, care, în această primăvară, s-a prezentat la DNA și a declarat că ar fi fost amenințat și intimidat de o parte din cei opt ofițeri, față de care se începuse urmărirea penală, în sensul că aceștia l-ar fi atenționat să aibă gijă ce declarații va da la DNA”, a spus Luminița Popescu. Avocatul afirmă că, inițial, clienții săi nu au dat nicio declarație dar, după recurs, s-au hotărît să vorbească și au recunoscut în fața magistraților că au executat ordinele primite de la col. Coman, președintele comisiei de examinare. „Clienții mei au executat un ordin. Știau că este nelegal ceea ce li se cerea, dar nu au comentat pentru că au fost amenințați că vor avea de suferit dacă nu se conformează. Iar col. Coman susținea că ordinele sînt venite de sus”, a adăugat avocatul Popescu, care a precizat că în cele 22 de volume al dosarului nu se face vorbire despre nicio sumă de bani dată drept mită pentru admitere. „Clienții mei au recunoscut că, la cererea col. Coman, au rescris 67 de lucrări ale candidaților ce trebuia să promoveze concursul. Au existat vociferări, dar li s-a închis gura imediat, fiind asigurați că nu are ce să se întîmple și că situația este sub control”, a mai spus Luminița Popescu. Avocatul a adăugat că la concursul de admitere din 2007 care face obiectul dosarului de la DNA au fost disponibile 503 locuri, dintre care s-au ocupat doar 400 în prima sesiune, iar restul, în a doua, după rezolvarea contestațiilor.

Deși nu au avut parte de rele tratamente și au ținut legătura cu familiile, zilele petrecute în arest i-a marcat pe cei opt ofițeri pompieri. Ei au stat în celulă alături de traficanți de droguri, evazioniști, falsificatori de carduri, iar unul a nimerit chiar cu un cetățean chinez acuzat de omor deosebit de grav.


PUBLICITATE

Reamintim că, pe 13 mai, șeful Centrului Operațional, col. Andrei Gabriel Niculae, și juristul inspectoratului, mr. Gabriel Alexandrescu, au fost arestați preventiv pentru fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, asociere în vederea săvîrșirii de infracțiuni, respectiv complicitate la fals intelectual și uz de fals. Alături de ei, alți șase angajați ISU „Dobrogea” trimiși în spatele gratiilor au fost comandantul Detașamentului de Pompieri Constanța Port, cpt. Marius-Sorin Bugnar, șeful Biroului Comunicații, mr. Costel Datcu, șeful echipei de pirotehnicieni, lt. col. Sorin Marius Crețu, comandantul Detașamentului de Pompieri Palas, mr. Liviu Deoșlea, precum și lt. Adrian Bugnar și cpt. Florin Niculae, toți acuzați de fals intelectual și uz de fals, infracțiuni în legătură directă cu infracțiunile de corupție, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, infracțiune în legătură directă cu infracțiunile de corupție, în formă continuată și asociere pentru săvîrșirea de infracțiuni. După arestarea lor, cei opt ofițeri au fost suspendați din funcție. Conform procurorilor anticorupție, în zilele de 15-16 august 2007, cu ocazia desfășurării probei scrise la concursul pentru încadrarea posturilor de subofițeri, la specialitatea „servanți - conducători auto”, cei opt ofițeri, membri ai comisiei de examinare, ar fi încălcat metodologia de desfășurare a examenului în scopul fraudării rezultatelor concursului organizat în 2007 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”.

Comentarii in legatura cu acest articol
 1. '' sarmanii" ofiteri!
  de la paul (08:48:00 12 Iunie 2009)

  Meseria de avocat presupune,de multe ori, sa spui lucruri pe care nici tu nu le crezi. Avem aici dovada: carevasazica, ofiterii in cauza, cu toate ca stiau ca executa un ordin ilegal, tematori, speriati sa nu fie biciuiti de col. Coman si total dezinteresati din punct de vedere material au indeplinit ordinul. Intrebare: n-a vomitat niciun ziarist la conferinta de presa?

 2. antivomitative.....
  de la cora (09:20:54 12 Iunie 2009)

  nu au vomitat sigur, pt ca inainte de conferinta au luat antivomitative, stiau ce v-a urma si ce se v-a spune.......si in mod cert dupa conferinta au luat emetirale.....

 3. frti romaneti
  de la nicu dinu complice p alba (13:02:15 12 Iunie 2009)

  pompieri hoti nicu dinu lua bani si ai dadea comandantului cati pompiri sant din poarta alba muie

 4. de ce sunt liberi?
  de la fireman (13:29:06 12 Iunie 2009)

  saracii de ei ! ce plm au uitat cand au luat intre 2000-5000 euroi pentru fiecare subofiter angajat ??cad umflatii aia la 1000 de metri au scos 10 MINUTE si pe hartie a iesit 4,10 pentru 10??sai dea afara si pe aia angajati prin frauda!

 5. ofiterii la poarta alba
  de la eu (13:34:27 12 Iunie 2009)

  ne radeau in fata la concurs ofiterii de kkt!! sunt foarte curios de ce sunt libei si la parnaie pentru ca au mancat cariera unor tineri care meritau!!! de ce nu vine dna in curtea unitatii sa vada ce burtosi si 1,40 cm inaltime sunt telefonisti , soferi si ce domnisoare fata lu ala ofiter, baiatu lu ala cu urechea BLEAGA ??SA VINA! toata familia este la isu! special pentru navodari

 6. Musamalizare
  de la Culetu (18:00:42 12 Iunie 2009)

  Ma minunez de ce am citit.doar in Romania se poate asa ceva au fost amenintati de Coman.dar cine este Coman asta sa te oblige sa faci ceva fara vointza ta?Dna`ul mai bn sa continue ce a inceput k snt probe sa cerceteze cum si`au angajat ficele,sotiile,nepoti,nepoatele cu nota 10 in 2007.mi se face scarba.sa`l cerceteze si pe Locotenentul Vlad de la Detasament Palas cum a angajato pe sotia dansului k Ofiter tot in 2007.acuma cand se vad cu lantul de gat da vona pe prefect pe primar notar.au mancat sperentele si visele unor tineri care s`au chinuit sa promoveze examenul pe bune si acesti ofiterasi isi bagau pe sum maneca neamurile si cunoscuti.Mai au tupeul sa imbarce haina statului.Rusine ISU.Rusine DNA k musamalizati asemenea caz.dar traim in Romania si imi este rusine k snt roman.rusine inca o data.sa vada domnul presedinte pe cine pune la conducerea DNA`ULUI.

 7. ISU
  de la D.NA (18:06:48 12 Iunie 2009)

  NATI SUNAT LA 0766104803 FOSTUL CANDIDAT ,OARE ESTE BINE...

 8. DNA BUCURESTI
  de la PT PETRUT (18:09:47 12 Iunie 2009)

  SI AM ASTEPTAT DE SAU LUNGIT URECHILE ,APOI O SA FAC UN ARTICOL ...CA TOT VREA PRESA SA AIBE PRIZA LA CITITORI, NU.

 9. ISU
  de la LUMINA (18:17:11 12 Iunie 2009)

  AM CREZUT CA SE FACE LUMINA , DAR TOT IN UMBRA FUMULUI NE ASCUNDEM,MAI INCERC O DATA. 0766 104803

 10. ISU
  de la PT NICOLAE SI ARGATI LUI (18:28:23 12 Iunie 2009)

  CE ERA GREU DE SCHIMBAT GRILA SAU O DATI IN FARSELE LUI JUGARU, SI APOI LA PROBE SPORTIVE NU AVEAI CE COMENTA CA NOTELE ERAU PUSE DE LA COADA LA CAP, OARE EI ASA AU DAT PROBELE CIND AU INTRAT,RUSINE .IAR UNI CA NOI AVEAM O CARIERA IN VIATA IAR NISTE ESCROCI CU HAINE ALE STATULUI SEUNFLA IN AROGANTA , LA PUSCARIE SI PAT DE PIATRA SA NU FACA IGRASIE...NISTE CARPE ALE M.A.I.

Du-te la pagina 1 2
Calificativ actual Rating: 3.61Rating: 3.61Rating: 3.61Rating: 3.61Rating: 3.61
Numar de voturi 7
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Amânați plata taxelor chiar dacă depășiți termenul scadent?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 2,9923 RON
1 EURO = 4,1963 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.014 secunde
Powered by
Inchide