Soluţie de compromis în Parohia Mihail Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soluţie de compromis în Parohia Mihail Kogălniceanu
Social 17 Iunie 2011 / 00:00 922 accesări 0 comentarii

BOLNAV, DAR IUBIT Preotul Constantin Grigorescu de la Biserica cu Hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din localitatea Mihail Kogălniceanu rămâne să slujească în lăcaşul de cult. Asta după ce enoriaşii şi-au manifestat dorinţa ca preotul care le-a slujit în fiecare duminică în ultimii 27 de ani, să rămână la biserică. Preotul Constantin Grigorescu a suferit, în toamna anului trecut, un accident vascular şi nu-şi mai poate coordona foarte bine partea dreaptă a corpului. Starea de sănătate precară a preotului i-a determinat pe reprezentanţii Arhiepiscopiei să-l înlocuiască temporar din funcţia de paroh, până când acesta îşi va putea relua pe deplin îndatoririle. Hotărârea i-a luat prin surprindere pe enoriaşi, mai ales că, iniţial, aceştia au crezut că preotul lor va pleca definitiv din biserică.

RĂMÂNE PREOT SLUJITOR Pentru că miercuri, după ce preotul a primit decizia de înlocuire, în faţa bisericii s-au adunat mai mulţi oameni care au reacţionat faţă de decizia Arhiepiscopiei, ieri, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului împreună cu membrii comisiei care au decis soarta preotului din Mihail Kogălniceanu, a ajuns în comună pentru a lămuri situaţia. Feţele bisericeşti au decis că este cel mai bine ca analiza situaţiei să se facă cu uşile închise astfel încât, în biserică nu au mai avut acces nici măcar enoriaşii. După două ore în care Arhiepiscopul Tomisului a analizat situaţia, au venit şi concluziile. IPS Teodosie a explicat că decizia este un temporară, iar preotul va sluji în continuare, însă nu ca paroh. „Canoanele bisericeşti spun că preotul nu poate sluji dacă nu este deplin sănătos. Îşi va relua funcţia după ce se va însănătoşi şi îşi va putea duce la îndeplinire toate atribuţiile“, a declarat IPS Teodosie. Bolnav fiind şi cu decizia superiorilor deja luată, Constantin Grigorescu spune că se va supune hotărârii.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.3825 secunde