Acasa | Arhiva | Contact

Marti, 02 August 2011

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(02 August 2011)
Nepoții lui Mircea „Oaie”, condamnați
(4513 accesari)
Înjunghiat în plină stradă
(4157 accesari)
Fetița vândută, deflorată de propria mamă
(3113 accesari)
Atacați cu pietre
(3055 accesari)
Fetița vândută, deflorată de propria mamă
(2366 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 

Marti, 02 August 2011

SPITVBL. „Manevră” de peste 5.000 de lei

Fals în cartea de identitate a mașinii

Ionela HALCIUC (ionela.halciuc@telegrafonline.ro)

Fals în cartea de identitate a mașinii Directorul executiv adjunct al SPITVBL, Carmen Trentea: „În ultimul timp, unele persoane recurg la modificarea unor elemente de identificare ale autoturismelor pe care le au în proprietate și care influențează suma pe care o au de plată către bugetul local“

CARTE DE IDENTITATE FALSIFICATĂ Recunoscuți pentru talentul de a se „descurca“ în condiții vitrege, românii apelează la tot felul de formule „ajutătoare“ pentru a se sustrage de la plata obligațiilor către stat, fie că e vorba de bugetul local sau de cel al statului. S-au înregistrat tot mai multe cazuri în care documente falsificate au fost depuse la Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanța. „În ultimul timp, unele persoane recurg la modificarea unor elemente de identificare ale autoturismelor pe care le au în proprietate și care influențează suma pe care o au de plată către bugetul local“, a declarat directorul executiv adjunct al SPITVBL, Carmen Trentea.


PUBLICITATE

DE LA 4.398 CMC, LA 1.998 CMC În urma unei verificări a documentelor intrate în instituție, angajații au constatat că posesorul unui autovehicul marca BMW a modificat capacitatea cilindrică în cartea de identitate a mașinii, ceea ce a dus la micșorarea impozitului datorat bugetului local. Mai exact, cei 4.398 cmc înscriși în cartea de identitate a vehiculului au fost transformați în 1.998 cmc, posesorul autovehicului sustrăgându-se de la plata a peste 5.000 de lei. „În mod normal, contribuabilul ar fi avut de plată aprox. 6.000 lei conform capacității cilindrice a motorului. A avut grijă însă să modifice cartea de identitate în așa fel încât autovehiculul să nu fie suprataxat așa cum sunt toate vehiculele care depășesc 2.000 cmc“, a explicat Trentea. Ea a adăugat că angajații au depistat neregulile comparând actele depuse de un fost proprietar al autovehiculului cu cele depuse de actualul proprietar. „Pe lângă faptul că va trebui să achite diferența de impozit pe care o datorează către bugetul local, „descurcărețul“ constănțean va trebui să răspundă în fața legii pentru fapta sa. „Instituția noastră a informat organele competente, în scopul identificării făptuitorului și tragerea acestuia la răspundere penală“, a mai spus Trentea. Dacă se va dovedi că a încălcat legea, făptașul ar putea fi acuzat de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals și ar putea privi lumea din spatele gratiilor între trei luni și trei ani.

Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Amânați plata taxelor chiar dacă depășiți termenul scadent?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 2,9864 RON
1 EURO = 4,2356 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0123 secunde
Powered by
Inchide