Fals în cartea de identitate a maşinii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SPITVBL. „Manevră” de peste 5.000 de lei Fals în cartea de identitate a maşinii
Eveniment 02 August 2011 / 00:00 1468 accesări 0 comentarii
Directorul executiv adjunct al SPITVBL, Carmen Trentea: „În ultimul timp, unele persoane recurg la modificarea unor elemente de identificare ale autoturismelor pe care le au în proprietate şi care influenţează suma pe care o au de plată către bugetu

Directorul executiv adjunct al SPITVBL, Carmen Trentea: „În ultimul timp, unele persoane recurg la modificarea unor elemente de identificare ale autoturismelor pe care le au în proprietate şi care influenţează suma pe care o au de plată către bugetu

CARTE DE IDENTITATE FALSIFICATĂ Recunoscuţi pentru talentul de a se „descurca“ în condiţii vitrege, românii apelează la tot felul de formule „ajutătoare“ pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor către stat, fie că e vorba de bugetul local sau de cel al statului. S-au înregistrat tot mai multe cazuri în care documente falsificate au fost depuse la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanţa. „În ultimul timp, unele persoane recurg la modificarea unor elemente de identificare ale autoturismelor pe care le au în proprietate şi care influenţează suma pe care o au de plată către bugetul local“, a declarat directorul executiv adjunct al SPITVBL, Carmen Trentea.

DE LA 4.398 CMC, LA 1.998 CMC În urma unei verificări a documentelor intrate în instituţie, angajaţii au constatat că posesorul unui autovehicul marca BMW a modificat capacitatea cilindrică în cartea de identitate a maşinii, ceea ce a dus la micşorarea impozitului datorat bugetului local. Mai exact, cei 4.398 cmc înscrişi în cartea de identitate a vehiculului au fost transformaţi în 1.998 cmc, posesorul autovehicului sustrăgându-se de la plata a peste 5.000 de lei. „În mod normal, contribuabilul ar fi avut de plată aprox. 6.000 lei conform capacităţii cilindrice a motorului. A avut grijă însă să modifice cartea de identitate în aşa fel încât autovehiculul să nu fie suprataxat aşa cum sunt toate vehiculele care depăşesc 2.000 cmc“, a explicat Trentea. Ea a adăugat că angajaţii au depistat neregulile comparând actele depuse de un fost proprietar al autovehiculului cu cele depuse de actualul proprietar. „Pe lângă faptul că va trebui să achite diferenţa de impozit pe care o datorează către bugetul local, „descurcăreţul“ constănţean va trebui să răspundă în faţa legii pentru fapta sa. „Instituţia noastră a informat organele competente, în scopul identificării făptuitorului şi tragerea acestuia la răspundere penală“, a mai spus Trentea. Dacă se va dovedi că a încălcat legea, făptaşul ar putea fi acuzat de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals şi ar putea privi lumea din spatele gratiilor între trei luni şi trei ani.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.3834 secunde