Angajat Oil Terminal, complice la furt de motorină?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anchetă internă Angajat Oil Terminal, complice la furt de motorină?
Eveniment 11 Septembrie 2012 / 00:00 2333 accesări 0 comentarii
Nelu Şeitan a fost arestat pentru furtul unei tone de motorină din conductele Oil Terminal

Nelu Şeitan a fost arestat pentru furtul unei tone de motorină din conductele Oil Terminal

Lucrătorii Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime (SPTM) au prins în flagrant, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, un bărbat care fura motorină dintr-o conductă din incinta Depozitului 3 aparţinând SC Oil Terminal SA Constanţa, aflat în dana 69 a Portului Constanţa. Suspectul a fost identificat ca fiind Nelu Şeitan, de 26 ani, din Ialomiţa, care locuieşte fără forme legale în Cumpăna, fără nicio ocupaţie. El a fost arestat duminică de Judecătoria Constanţa pentru 29 de zile, sub acuzaţia de furt calificat.

INSTALAŢII ARTIZANALE Oamenii legii spun că bărbatul a venit la furat cu un microbuz pe care era înscripţionat numele şcolii private „Spectrum”, din Constanţa, şi pe care îl modificase pentru a putea transporta motorina furată. El a scos banchetele din interior şi a montat două rezervoare artizanale cu capacitatea de 1.000 litri fiecare. În momentul în care a fost depistat, Nelu Şeitan apucase să fure o tonă de combustibil şi se pregătea să încarce şi restul bidoanelor şi recipientelor pe care le avea în microbuz, respectiv opt butoaie de tablă cu capacitatea de 200 litri fiecare şi 37 de bidoane de câte 30 litri. Dacă nu ar fi fost prins, bărbatul ar fi putut fura aproape cinci tone de motorină. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că Şeitan a montat o instalaţie artizanală pe conducta principală de încărcare-descărcare motorină din interiorul depozitului şi, cu ajutorul a două pompe electrice racordate la reţeaua electrică a unei magazii din incinta societăţii, a sustras combustibilul. Anchetatorii au mai stabilit că motorina ajungea în rezervoarele din microbuz printr-un furtun din plastic în lungime de 80 de metri, care ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului, fiind mascat de vegetaţia din zonă. Cercetând zona, poliţiştii au descoperit o altă instalaţie artizanală în interiorul depozitului, prin intermediul căreia se putea fura produs petrolier dintr-o conductă ce făcea legătura cu depozitul de carburant.

ANCHETĂ INTERNĂ Anchetatorii au găsit, lângă microbuz, un autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria, ce avea buşonul rezervorului de alimentare desfăcut, iar lângă el se aflau câteva pete mari de motorină. Oamenii legii au controlat maşina şi au constatat că aceasta avea montat un rezervor de 160 de litri, în loc de 60 de litri cât era normal. Din cercetări s-a stabilit că BMW-ul aparţine unui angajat al SC Oil Terminal SA, care era de serviciu în noaptea respectivă. Audiat de poliţişti, acesta a declarat că habar nu are cine i-a umblat la maşină şi i-a umplut rezervorul cu motorină. „De îndată ce voi fi informat de Poliţie despre mersul anchetei penale, voi declanşa şi eu o anchetă internă pentru a-l trage la răspundere pe cel care se face vinovat de furtul acestei cantităţi de motorină. Dacă i se va dovedi vinovăţia angajatului societăţii pe care o conduc, nu voi sta pe gânduri şi îl voi concedia. Interesul meu este să-mi fac curăţenie în propria ogradă pentru a evita astfel de evenimente neplăcute”, a declarat directorul SC Oil Terminal SA, Sorin Viorel Ciutureanu. Conducerea Şcolii Spectrum, din Constanţa, spune nu mai colaborează cu Nelu Şeitan din 2010, iar acesta avea obligaţia ca, după expirarea contractului, să îndepărteze inscripţia logo-ului şcolii de pe microbuz.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.5659 secunde