Acasa | Arhiva | Contact

Vineri, 14 Septembrie 2012

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(14 Septembrie 2012)
Ruby „stinge lumina”
(1518 accesari)
Adolescente căutate de polițiști
(1178 accesari)
Semne bune la FC Farul
(992 accesari)
Lara Șaban a fost ucisă pentru bani
(900 accesari)
Închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte
(832 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Cultura

Vineri, 14 Septembrie 2012

TNOB „Oleg Danovski” Spectacole în weekend și premiere în toamnă

„Cavalleria Rusticana”, „Paiațe” și „Don Quijote”

Cristian STANCU (cristian.stancu@telegrafonline.ro)

„Cavalleria Rusticana”, „Paiațe” și „Don Quijote” Directorul general TNOB „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu: „Stagiunea a debutat mai devreme decât la alte teatre pentru că trebuie să demonstrăm că merităm să existăm, printr-un program diversificat și de calitate.”

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski” continuă spectaculos în acest sfârșit de săptămână, cu două reprezentații de operă, „Cavalleria Rusticana” și „Paiațe”, ce vor avea loc sâmbătă seară, după ora 19.00, și piesa de balet „Don Quijote”, programată duminică, la aceeași oră. Biletele se pot procura de la casa de bilete din incinta teatrului, astăzi, între orele 11.00 și 16.00 și în seara spectacolelor după ora 18.00. Prețurile biletelor sunt cuprinse între 15 și 30 de lei, iar pentru elevi și studenți biletul costă 10 lei.

OPERĂ PENTRU SÂMBĂTĂ Seara de sâmbătă este rezervată operei la TNOB „Oleg Danovski”, iar directorul general al instituției, soprana Daniela Vlădescu, garantează o seară specială cu cele două piese „Cavalleria Rusticana”, după Pietro Mascagni, și „Paiațe”, după Ruggiero Leoncavallo: „Prin distribuția celor două piese de balet este garantată o seară reușită, sub bagheta maestrului elvețian Salvatore Cicero. Vor mai fi și trei invitați de seamă în rândul soliștilor, precum Alfredo Pascu, Ștefan Ignat și Ionuț Pascu, din București. Distribuția este una optimă pentru cele două titluri, completată de soliștii Teatrului: Răzvan Săraru, Cătălin Țoropoc, Elena Rotari, Lucia Mihalache și Doru Iftene. Urmează să aflăm reacția publicului, care sperăm că va fi unul consistent. În ultimul timp am înnoit repertoriul și am introdus mulți artiști tineri în trupă, spre a putea atrage publicul tânăr, pe prezența căruia mizăm în cele două seri și nu numai. O să încercăm să analizăm cu grijă părerea spectatorilor cu mici chestionare atașate la bilet”, a declarat directorul general TNOB „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu.

BALETUL „DON QUIJOTE” Duminică seară este rândul baletului să onoreze sala, prin piesa Don Quijote, după Ludwig Minkus. Aceasta este cea de-a doua prezentare a piesei, după premiera din luna iulie, o realizare de excepție sub îndrumarea coregrafului Mihai Babușka, de la Opera Română, și a scenografei Adriana Urmuzescu. Rolurile principale vor fi interpretate de soliștii asiatici Takahiro Tsubo și Risa Mochizuki din Japonia, precum și Jeonil Yoon din Coreea de Sud. În celelalte roluri vor interpreta soliștii Eliza Maxim, Aliss Tarcea, Amalia Mîndruțiu, Ovidiu Lintzmaier, Cezar Buculei, Mihai Pâslaru și Diana Ionescu. Acest spectacol va fi pus în scenă de trupa Teatrului și la Oradea, în încheierea festivalului „Toamna Orădeană”, pe 10 octombri


PUBLICITATE
e.

PREMIERE DE TOAMNĂ Directorul Teatrului a menționat faptul că această stagiune care a început mai devreme ca de obicei va aduce publicului constănțean un program complex și de calitate, în care se vor regăsi, bineînțeles, și premiere. „Stagiunea noastră a debutat anul acesta puțin mai devreme decât la alte teatre din țară pentru că noi trebuie să demonstrăm că merităm să existăm, printr-un program diversificat și de calitate. La sfârșitul lunii, pe 29 septembrie, vom avea o premieră din punct de vedere coregrafic, o abordare diferită și mai dinamică a piesei de balet „Cenușăreasa”. De asemenea, în cadrul celei de-a 38-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, pe 14 octombrie, în deschidere, va avea loc premiera muzicalului „My Fair Lady”, iar în încheierea ediției festivalului, va fi pus în scenă un poem coregrafic cu balet și cântec franțuzesc, sub coregrafia maestrului Horațiu Cherecheș”, a mai declarat directorul general TNOB „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu.

Comentarii in legatura cu acest articol
  1. Nu avem cu ce!
    de la Lili (15:42:11 14 Septembrie 2012)

    De la director pana la ultimul masinist toti se imprumuta de bani! Salutul artistilor e da-mi te rog 15 lei pana iau banii!

  2. bani nu sunt asta e clar
    de la vioara intai (17:31:20 14 Septembrie 2012)

    resursele teatrului sunt pe sfarsite, consiliul judetean a refuzat sa ne sustina. acum asteptam de pe-o zi pe alta sa primim vestea desfiintarii. nu cred ca mai prindem iarna aici.

Du-te la pagina 1
Calificativ actual Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00
Numar de voturi 3
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați cumpăra produse tradiționale perisabile de pe Facebook?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,4514 RON
1 EURO = 4,5042 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0115 secunde
Powered by
Inchide