Centre After School pentru copiii nevoiaşi din Medgidia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parteneriat Primărie - Biserică Centre After School pentru copiii nevoiaşi din Medgidia
Social 03 Ianuarie 2013 / 00:00 612 accesări 0 comentarii
Primarul Medgidiei, Marian Iordache: „La fiecare biserică din Medgidia de cult creştin - ortodox, Primăria a înfiinţat câte un centru After School, pentru 200 de copii care nu pot fi supravegheaţi după orele de curs”

Primarul Medgidiei, Marian Iordache: „La fiecare biserică din Medgidia de cult creştin - ortodox, Primăria a înfiinţat câte un centru After School, pentru 200 de copii care nu pot fi supravegheaţi după orele de curs”

„INVESTIŢII ÎN VIITOR” „Investind în copii, putem avea o şansă la un viitor mai bun”. Acesta este sloganul Primăriei Medgidia, care, împreună cu bisericile creştin - otodoxe din localitate, a demarat un proiect denumit „Împreună pentru o şansă reală la educaţie”. Potrivit primarului Marian Iordache, din luna decembrie a anului trecut, la fiecare biserică din Medgidia de cult creştin - ortodox, Primăria a înfiinţat câte un centru After School, pentru un număr însemnat de copii defavorizaţi, care provin din familii dezorganizate şi care au probleme financiare. „A fost zbaterea preoţilor parohi şi a noastră, a administraţiei locale, pentru că noi credem că biserica are un rol important în educaţie. Ne-am gândit la acei copii care nu pot fi supravegheaţi după orele de curs şi care ar trebui să-şi facă lecţiile. În felul acesta, fiecare biserică din oraş, în colaborare cu profesori sau învăţători, după caz, a înfiinţat cursuri de după-amiază. La prânz le oferim copiilor o masă caldă, după care aceştia îşi fac temele şi îşi pot dezvolta aptitudinele în domeniul artelor: pictură sau literatură”, a spus Marian Iordache.

„CASĂ” PENTRU 200 DE COPII Primarul Medgidiei a afirmat că prin acest parteneriat administraţie locală - Biserică, Primăria încearcă să lupte cu tentaţia copiilor de a-şi pierde timpul pe străzi. „Bisericile au contribuit cu spaţiul, iar noi am pus la dispoziţie baza materială şi oferim hrana copiilor şi plata utilităţilor. În total, asigurăm educaţia pentru 200 de copii, cărora este important să le oferim o pregătire temeinică. Personal, alături de viceprimarul Luminiţa Vlădescu, participăm la discuţii cu elevii, pentru că este foarte importantă educaţia tinerei generaţii. Dacă noi concretizăm această speranţă vom avea rezultate mai târziu”, a spus Iordache.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde