Acasa | Arhiva | Contact

Sambata, 05 Ianuarie 2013

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(05 Ianuarie 2013)
Primele două etape ale Trofeului “Telegraf”
(8884 accesari)
Mame fără locuință, dar cu pretenții
(2045 accesari)
Polițist acuzat de moartea unei profesoare
(2014 accesari)
Urmărire ca-n filme
(1709 accesari)
Lovită în intersecție
(1440 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Social

Sambata, 05 Ianuarie 2013

Rugi ascultate

Mai puține ore de curs pentru directori

()

Mai puține ore de curs pentru directori
Funcția de director al unei unități de învățământ presupune zeci de drumuri, zilnic, pentru rezolvarea diferitelor probleme de natură managerială ale grădiniței/școlii/liceului respectiv (plata facturilor, discuții cu firmele angajate pentru diferite lucrări, drumuri la inspectoratele școlare, la primării, etc.). Prin urmare, este ușor de presupus că un director nu are, efectiv, timp pentru a-și efectua norma didactică de opt ore de curs pe zi. Dacă managerii școlilor și liceelor erau degrevați (scutiți) de norma didactică, nu același lucru se putea spune și despre directorii grădinițelor. Din punctul de vedere al fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, directorii grădinițelor ar avea mai puțin de lucru în calitate de manageri. Din fericire, situația se schimbă, începând cu acest an. Așa cum a promis încă din toamna anului 2012, fostul ministru de resort, Ecaterina Andronescu, a semnat pe vremea când era încă în funcție, un ordin (publicat recent în Monitorul Oficial) potrivit căruia directorii grădinițelor sunt degrevați, parțial, de norma didactică. Actul normativ prevede că directorii grădinițelor cu personalitate juridică sunt degrevați parțial de norma didactică și vor efectua 2 - 4 ore pe săptămână în cadrul obligației didactice de predare, conform specializărilor înscrise pe diploma de studii. În cazul directorilor care sunt absolvenți ai liceelor pedagogice, ai școlilor postliceale sau ai specializării „Pedagogia învățământului primar și preșcolar”, cele 2 - 4 ore pe săptămână vor presupune activități specifice funcției de metodist al inspectoratului școlar sau celei de profesor-metodist, respectiv formator în casele corpului didactic.
PUBLICITATE
Comentarii in legatura cu acest articol
  1. ce faceti doamnelor cu atatia bani cersiti de la parinti?
    de la vasilica (15:10:22 06 Ianuarie 2013)

    faceti domnilor un control la gradinita cu nr 51, ca ne-au omorat astea: vor 150 fondul gradinitei, cica sa le platim noi internetul, clorul, hartia igienica, paza gradinitei. Eu nu am dat si nu dau niciun ban pentru asa ceva, isna ma streseaza mamicile astea care stang banii mereu ,,dv cand veti da fondul gradinitei?". NICIODATA. la cati copii are gradinita inmultit cu 150 de copil ies sute de milioane. Unde se duc banii astia? nu vi se pare ca e prea mult, doamnelor? CHIAR NU AUDE NIMENI?

Du-te la pagina 1
Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați intrat în posesia cardului de sănătate?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,9271 RON
1 EURO = 4,4302 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0095 secunde
Powered by
Inchide