Acasa | Arhiva | Contact

Miercuri, 13 Februarie 2013

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(13 Februarie 2013)
Trei ani la noi, închisoare pe viață în Anglia
(3693 accesari)
Punctaj maxim și la Olimpiada de Română
(2728 accesari)
Vinovată de uciderea soțului în accident rutier
(1758 accesari)
Programul finalelor la Trofeul “Telegraf”
(1300 accesari)
Drum ocolitor pentru devierea traficului greu
(1254 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Economie

Miercuri, 13 Februarie 2013

Un an plin pentru comisari

Fantomele din economie nu dau pace Gărzii Financiare

Paul NĂSĂUDEANU (paul.nasaudeanu@telegrafonline.ro)

Fantomele din economie nu dau pace Gărzii Financiare Activitatea a 383 de firme a fost suspendată, din cauza lipsei sau neutilizării casei de marcat, spune comisarul-șef al Gărzii Financiare Constanța, Ciprian Fronea

AMENZI DE 12,4 MILIOANE LEI 2012 a fost un an solicitant pentru cei 31 de comisari ai Gărzii Financiare (GF) Constanța. Ca urmare a activității din teren, Garda a întocmit 76 de sesizări penale, pentru un prejudiciu total de peste 195,4 milioane lei, și a dispus 33 de măsuri asiguratorii, în vederea executării silite, în sumă de 73,7 milioane lei. Potrivit datelor prezentate ieri de comisarul-șef, Ciprian Mihail Fronea, controalele Gărzii au mai dus la suspendarea a 383 de puncte de lucru ale firmelor care nu aveau sau nu foloseau aparatele de marcat electronice fiscale. În aceste cazuri, amenzile acordate au variat între 8.000 și 10.000 lei. Tot în 2012, GF Constanța a întocmit nici mai mult nici mai puțin de 934 de procese verbale socităților care încălcau OUG 28/1999 privind folosirea caselor de marcat și a confiscat (aproape) toate veniturile nedeclarate de patronii evazioniști. „Am aplicat amenzi de circa 12,4 milioane lei și am încasat deja circa 7,1 milioane lei. De asemenea, am confiscat bunuri și mărfuri de peste 727.700 lei”, a spus Fronea. În plus, comisarii au colaborat și cu Jandarmeria și Vama, efectuând mai multe controale în punctele de trecere a frontierei Negru Vodă și Vama Veche; asta în ciuda restructurării care a trimis acasă 22 de angajați. În prezent, GF Constanța are 38 de angajați, dintre care 31 de comisari.

EVAZIONIȘTI SPECIALIZAȚI Potrivit comisarului-șef, dintre cele 30.000 de firme active pe raza județului Constanța, anual sunt verificate în jur de 10.000, în funcție de analizele de risc al Gărzii, de sesizările și petițiile primite, de cifra de afaceri, domeniul de activitate și statusul administratorilor. Firmele-fantomă, care nu înregistrează tranzacțiile în evidența contabilă, au continuat să fie o problemă economică majoră. Dintre ele, campionii evaziunii au fost două societăți controlate de un afacerist din Covasna, Szabo Prod Recycling și Ecopanonia, specializate în mutarea pe șest a produselor energetice. Prejudiciul total produs de cele două firme s-a ridicat la 80 milioane lei. La începutul lui 2013, un nou caz interesant a intrat însă în atenția comisarilor Gărzii Financiare. Este vorba despre un „manager” care are 90 de firme, în toată țara, „de la Arad și până la Constanța”. „O firmă din Constanța a fost vândută recent către individul în cauză. E clar că vorbim despre firme-fantomă. Cu asta se ocupă el, le cumpără, le vinde... cazul este în cercetare; oricum, față de alți ani, evazioniștii s-au specializat”, a declarat, pentru Telegraf, Ciprian Mihail Fronea.


PUBLICITATE

UN SEDIU CÂT PENTRU ZECE GĂRZI Întâlnirea de ieri cu șeful Gărzii Financiare a avut loc în noul sediu al instituției, de pe strada București, o fostă sală de sport neterminată, modernizată cu o investiție de circa 10 milioane lei. Sediul este… uriaș, mai pe românește, și diametral opus față de fosta locație a Gărzii (cele câteva camere înghesuite de pe bulevardul Ferdinand). Comisarii recunosc, zâmbind, că le va lua ceva timp să se obișnuiască cu atâta spațiu. Totuși, viitorul apropiat este incert, întrucât Guvernul ar putea alege, conform planului expus de ministrul Finanțelor, să comaseze Garda, controlulul vamal și serviciile anti-fraudă din cadrul Fiscului. Astfel, sediul s-ar putea popula cât de curând.

Comentarii in legatura cu acest articol
  1. DAR SPAGA
    de la COMERCIANT (09:59:02 13 Februarie 2013)

    CAT A FOST IN 2012 D-LE C0OMISAR SEF. EXISTA BUTICAR CARE NU DA SPAGA?

  2. O realitate crunta
    de la Avram (10:08:26 13 Februarie 2013)

    Vezi comentariul din localul:Muget Liber,facut pe marginea aceluias articol.

Du-te la pagina 1
Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați cumpăra produse tradiționale perisabile de pe Facebook?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,2542 RON
1 EURO = 4,3870 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0098 secunde
Powered by
Inchide