Submarine străine în apropierea Japoniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Submarine străine în apropierea Japoniei
Externe 22 Mai 2013 / 00:00 256 accesări 0 comentarii

Premierul nipon Shinzo Abe a dispus creşterea supravegherii submarinelor străine, a căror prezenţă s-a multiplicat în ultimul timp în imediata vecinătate a apelor teritoriale ale Japoniei. “Am primit indicaţii de la primul ministru să instituim un regim de supraveghere sporit al acestor submarine străine”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, ministrul nipon al Apărării Itsunori Onodera, admiţând că niciunul din submarinele care au dat în ultimul timp târcoale Japoniei, nu a intrat în apele sale teritoriale. Numai luna aceasta, submarine neindentificate au fost detectate de trei ori în imediata apropiere a apelor teritoriale japoneze din Marea Chinei de Est, în special în zona insulelor Kumejima şi Minamidaito, care fac parte din prefectura Okinawa. De fiecare dată acestea au fost detectate de avioane antinavale japoneze. Surse guvernamentale de la Tokyo au subliniat că toate aceste submarine erau chineze, dar în mod oficial nimeni din conducerea Japoniei nu a anunţat că ar aparţine Chinei pentru a nu exacerba şi mai mult tensiunile cu regimul de la Beijing.

Pe 19 mai, după cum relatează presa niponă, un avion japonez, cu ajutorul unui sonar coborât în apă, a dat clar de înţeles unui submarin chinez că a fost interceptat în apropiere de insula Minamidaito. Nave de război chineze, în grupuri mari, uneori, au început să se deplaseze periodic prin strâmtorile dintre insulele sudice japoneze. Nu încalcă legislaţia maritimă, dar oficialii de la Tokyo consideră aceasta ca făcând parte din presiunea psihologică pe fondul deteriorării relaţiilor sale cu omologii de la Beijing, în special din cauza disputei cu privire la drepturile asupra insulelor Senkaku (Diaoyu), în Marea Chinei de Est.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 0.5786 secunde