Acasa | Arhiva | Contact

Marti, 25 Iunie 2013

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(25 Iunie 2013)
Romtelecom, vinovată de moartea unei copile
(1551 accesari)
Un turist și-a uitat borseta pe capota mașinii
(1370 accesari)
Carmen-Roxana Manu, dublă campioană națională la tenis U12
(1141 accesari)
Bilanțul tragediei: 19 români morți și 28 răniți
(1127 accesari)
Bătrână abandonată pe câmp
(1013 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Social

Marti, 25 Iunie 2013

Începe activitatea

Peste 350 de salvamari, cu ochii pe turiști

()

Peste 350 de salvamari, cu ochii pe turiști Coordonatorul salvamarilor, Gabi Culea: „Este posibil să fim nevoiți să suplimentăm numărul salvamarilor dacă zona de nord a stațiunii Mamaia se va dezvolta în continuare”

Oficial, sezonul estival a început de ceva vreme, însă salvamarii n-au avut prea mult de lucru. Pe de o parte, pentru că vremea a fost înșelătoare, ploaia fiind unul din factorii care au împiedicat turiștii să facă prea multă plajă, și, pe de altă parte, pentru că apa Mării Negre a fost mai rece și prea puțini turiști s-au încumetat să o testeze. Totuși, în ultimele zile, temperaturile au crescut simțitor și deja meteorologii au anunțat zile de caniculă. Weekend-ul ce tocmai s-a încheiat a fost cel mai aglomerat de la începutul verii, unul dintre motive fiind și faptul că turiștii au profitat de minivacanța de Rusalii, care a avut inclusă și ziua de ieri, declarată zi liberă. Apa mării a fost perfectă pentru îmbăiere, iar temperatura din aer a permis turiștilor veniți pe litoral să obțină un bronz uniform.

100 DE SALVAMARI ÎN MAMAIA Ca în fiecare an, salvamarii sunt cei care au grijă ca turiștii să nu se avânte prea mult în mare. În ciuda unui buget limitat, care an de an a fost alocat cu întârziere, tinerii la început de drum în viață sunt doritori să practice această meserie frumoasă. Dovadă că, în fiecare an, sunt multe cereri pentru cursurile de salvamar organizate de Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România (ANSPSR). În acest an, 350 de salvamari supraveghează plajele litoralului românesc, număr aproximativ egal cu cel de anul trecut. Dintre aceștia, 100 sunt împărțiți în stațiunea Mamaia. Coordonatorul celor care se avântă în valurile mării, Gabi Culea, a declarat că numărul „oamenilor mării” variază de la an la an și partea bună este că nu se înregistrează creșteri sau scăderi semnificative care le-ar putea afecta activitatea. „ANSPSR are 12 salvamari angajați permanent, ceilalți, de obicei tineri, vin și pleacă, unul din motive fiind faptul este un job temporar”, a declarat Culea.


PUBLICITATE

PATRU SECTOARE DE PLAJĂ Dacă, până anul trecut, stațiunea era împărțită în trei sectoare de plajă, acum, pentru că Mamaia este în plină dezvoltare, sunt patru sectoare. Coordonatorul salvamarilor a declarat că, în ultimii ani, zona de nord a stațiunii s-a dezvoltat foarte mult și, drept urmare, acolo s-a format sectorul de nord sau sectorul patru de plajă - de la hotel Savoy până la Tabăra Năvodari. Împărțirea stațiunii se face de la intrarea în Mamaia: sectorul de sud se întinde de la Aqua Magic până la Cazino, sectorul doi - de la pasarela pietonală până la Hotel Rex, iar sectorul trei - de la Hotel Rex până la Hotel Savoy. „De câțiva ani, în nordul stațiunii Mamaia au apărut cluburi și zona a început să fie frecventată de tot mai mulți turiști. Este posibil să fim nevoiți să suplimentăm numărul salvamarilor dacă zona de nord a stațiunii se va dezvolta în continuare. Noi oricum în permanență avem tineri care se pregătesc să devină salvamari. Nu vom duce lipsă de oameni”, a declarat Culea.

Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Credeți în viața de după moarte?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,4210 RON
1 EURO = 4,4870 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0373 secunde
Powered by
Inchide