Acasa | Arhiva | Contact

Marti, 09 Iulie 2013

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(09 Iulie 2013)
Promovabilitatea în liceele constănțene: între 0 și 99,39%
(2564 accesari)
24 de ani de pușcărie pentru liderul unei grupări mafiote
(1716 accesari)
Bătaie generală
(1551 accesari)
Răzvan Florea și-a deschis propriul bazin de înot
(1493 accesari)
Patronii care își bagă firmele în insolvență, taxați pe avere
(1409 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 

Marti, 09 Iulie 2013

Atenție, fermieri!

APIA a început controalele pe teren

()

APIA a început controalele pe teren Directorul APIA Constanța, Dan Burlacu: „Cei care declară suprafețe de teren cu mai mult de 50% față de suprafața corectă sunt excluși de la subvenție pe anul respectiv, iar în următorii trei ani se va trece la recuperarea subvenției alocate”

205.000 HECTARE, VERIFICATE În această perioadă, reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Constanța derulează o campanie de verificare a fermierilor privind exactitatea datelor înscrise în cererile de acordare a sprijinului direct pe unitatea de suprafață pentru 2013. Potrivit directorului APIA Constanța, Dan Burlacu, opt echipe de inspectori dotați cu GPS-uri se deplasează în teren și verifică dacă declarațiile agricultorilor se potrivesc cu realitatea din teren, în sensul culturilor înființate și al suprafețelor însămânțate, dar sunt urmărite și alte criterii, cum ar fi respectarea condițiilor de agromediu. „Pentru controlul clasic au fost aleși aleatoriu de calculator pentru a fi verificați 656 de fermieri. Sunt 20.847 de parcele de teren de inspectat, ce totalizează o suprafață de aproximativ 205.000 de hectare. Dacă va fi nevoie, vom lucra și în zilele de sâmbătă pentru a finaliza controalele până la 30 septembrie”, a declarat Burlacu. Fermierii vor fi înștiințați cu privire la control cu 24 de ore înainte de a veni pe teren inspectorii APIA Constanța. Cei care vor refuza efectuarea controlului vor fi respinși de la plata subvenției.


PUBLICITATE

SANCȚIUNI Acolo unde se vor constata nereguli, se vor aplica sancțiuni de micșorare a subvenției până la eliminarea acesteia. „Pentru un plus de maximum 3% în declarații, fermierul nu este sancționat. Între 3 - 20% supradeclarări, acesta va fi penalizat cu dublul subvenției primite în plus față de cât era corect. Pentru terenuri declarate în plus cu 20 - 50% față de suprafața corectă, agricultorul este exclus de la sprijinul financiar în anul pentru care s-a solicitat subvenția. Cei care declară suprafețe de teren cu mai mult de 50% față de suprafața corectă sunt excluși de la subvenție pe anul respectiv, iar în următorii trei ani se va trece la recuperarea subvenției alocate”, a declarat directorul APIA Constanța. Potrivit afirmațiilor lui Burlacu, în urma controalelor efectuate anul trecut, au existat cazuri când s-au declarat parcele în blocuri fizice limitrofe sau în cadrul aceluiași bloc, dar pe o altă poziție. De asemenea, s-a mai constatat faptul că o parte dintre fermieri au cerut subvenții pentru suprafețe mai mici sau mai mari decât suprafața reală. „Atragem atenția fermierilor că nu este de glumit cu declarațiile pe care le fac la APIA. Toate aceste fapte constituie fraude și atrag răspundere penală”, a spus Burlacu. În acest an, au depus cereri pentru a primi subvenții 10.489 de fermieri constănțeni, pentru o suprafață de 498.303,08 hectare.

Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați cumpăra produse tradiționale perisabile de pe Facebook?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,4510 RON
1 EURO = 4,4416 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0145 secunde
Powered by
Inchide