Acasa | Arhiva | Contact

Miercuri, 09 Octombrie 2013

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(09 Octombrie 2013)
Viol transformat în… sex de bunăvoie cu o adolescentă
(3049 accesari)
Jandarm bătut de patronul unui fost magazin de „vise”
(2035 accesari)
Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, aproape de start
(1962 accesari)
Jumătate de Constanța, fără apă!
(1595 accesari)
Fost șef al Finanțelor Publice Constanța, la judecată
(1351 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Mozaic

Miercuri, 09 Octombrie 2013

Presiuni pentru revizuirea politicilor migratorii în UE

Fuga către Europa, capcană mortală

Fuga către Europa, capcană mortală

DREPTUL DE A MIGRA Recenta tragedie de la Lampedusa, în sudul Italiei, în care 250 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 150 sunt dați dispăruți, a determinat Agenția pentru Drepturile Fundamentale (FRA), cu sediul la Viena, să facă un apel la revizuirea politicilor migratorii în vigoare în țările UE. „În mod repetat, migranții plătesc prețul suprem în căutările lor pentru o viață mai bună. Trebuie să acționăm acum pentru a găsi soluții corespunzătoare și echilibrate între necesitatea unui control al frontierelor și cerințele și drepturile migranților”, a subliniat danezul Morten Kjaerum, directorul agenției europene. „Migranții nu trebuie să riște sancțiuni penale pentru că au traversat ilegal frontiera, în timp ce mai mult de jumătate dintre țările UE au adoptat legislații care penalizează intrarea și/sau sejurul ilegal. În prezent, legea penală vizează migrantul. Aceasta ar trebui să se schimbe. Trebuie întreprinse eforturi pentru a combate cauzele profunde care-i determină pe migranți să se îmbarce în călătorii atât de periculoase”, a sugerat FRA.

Comisia Europeană și-a anunțat intenția de a organiza o operațiune de securitate și salvare de amploare în Marea Mediterană, după tragedia din Lampedusa. Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, îl va însoți, astăzi, pe președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul vizitei sale în Lampedusa. O ambarcațiune care avea la bord circa 500 de eritreeni și somalezi a naufragiat, pe 3 octombrie, în largul insulei italiene Lampedusa. Doar 155 de imigranți au putut fi salvați, existând temeri că bilanțul morților ar fi între 300 și 360.

PRACTICA NE OMOARĂ! Ieri a avut loc, la Luxemburg, o reuniune a miniștrilor europeni de Interne. 24 dintre cele 28 de țări ale UE se opun unei modificări a regulilor în materie de azil, în timp ce pe masa discuțiilor a fost pusă o cerere de împărțire a responsabilităților în acest domeniu. Actuala legislație ține cont de Acordul de la Dublin, care le impune țărilor de sosire să trateze cererile de azil și să asigure găzduirea solicitanților. Germania, Suedia și Danemarca refuză să modifice aceste norme de azil, considerând că UE are toate instrumentele necesare pentru a face față afluxului de migranți. Oficialii de la Roma sunt sprijiniți de Franța, a cărei poziție oficială este că Italia nu trebuie să rămână singură după naufragiul din apropierea insulei Lampedusa. Ministrul delegat pentru francezii din străinătate, Hélène Conway-Mouret, a menționat că este nevoie de cooperare în materie de justiție pentru a lupta cu rețelele mafiote, care iau bani de la săraci circa 1.000 de dolari pentru ca aceștia să moară în mare. Oficialul francez a menționat că statele din care provin acești imigranți au nevoie de ajutor pentru dezvoltare sau de o consolidare a resurselor Frontex, agenția de supraveghere a frontierelor UE. „Este esențial să ne schimbăm părerea față de mobilitatea internațională”, a declarat Hélène Conway-Mouret, adăugând că francezii din străinătate vor beneficia de modernizarea rețelei consulare și de un serviciu public de calitate, în special în domeniul educației. În prezent, aproximativ 2,5 milioane de cetățeni francezi se află în afara țării lor, în timp ce numărul italienilor în străinătate depășește 4,5 milioan


PUBLICITATE
e.

Comisia Europeană a preluat inițiativa și va organiza o operațiune de securitate și salvare de amploare în Marea Mediterană, după tragedia din Lampedusa.

Calificativ actual Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00Rating: 0.00
Numar de voturi 0
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Ați cumpăra produse tradiționale perisabile de pe Facebook?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 3,2988 RON
1 EURO = 4,4631 RON
convertor valutar
PUBLICITATE OUTDOOR
 
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0091 secunde
Powered by
Inchide