„Săceanu” - înmormântare şi anchetă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliţia cercetează modul în care rudele au scos cadavrul din spital „Săceanu” - înmormântare şi anchetă
Eveniment 18 Februarie 2014 / 00:00 6202 accesări 31 comentarii

Sute de oameni au venit ieri, la Constanţa, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe controversatul „Săceanu”, aşa cum era cunoscut Ismail Iaşar. Omul care după Revoluţie a semănat teroare în Constanţa, prin gruparea care îi purta numele, a murit, duminică seară, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU). Asociat cu jocuri de noroc, şmenuri, cămătărie, înşelăciuni şi acte de violenţă, „Săceanu” nu a făcut, însă, nicio zi de puşcărie în viaţa lui. Mai mult, poliţiştii spun că, în ultimii ani, cel mai probabil din cauza bolii, „Săceanu” se retrăsese din „afacerea“ familiei şi se concentrase asupra sănătăţii lui. El a fost internat în spitalul din Constanţa joia trecută. „Nu a murit de cancer, aşa cum s-ar fi speculat. El a fost operat la stomac, la Bucureşti. Cum suferea şi de diabet, au avut loc complicaţii - rana se vindeca foarte greu. După operaţie, medicii din Bucureşti au vrut să îl ţină internat trei zile, dar familia a insistat să mai fie ţinut încă două săptămâni. Medicii au acceptat, însă starea lui de sănătate nu s-a ameliorat. I-au dat drumul acasă, la Constanţa, unde i s-a făcut foarte rău. A făcut febră foarte mare şi l-am dus direct la Spitalul Judeţean, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic şi a murit“, a declarat unul dintre verii lui „Săceanu”. La doar câteva zeci de minute după ce medicii au pronunţat decesul, familia lui Iaşar a luat din unitatea sanitară trupul neînsufleţit al bărbatului şi l-a dus acasă, în Piaţa Chiliei.

I-A CÂNTAT ADRIAN MINUNE La scurt timp de la aflarea veştii, zeci de persoane s-au strâns, duminică seară, în faţa casei lui „Săceanu”. La Constanţa a ajuns şi manelistul Adrian Minune, care a cântat la căpătâiul lui Ismail Iaşar. „Când l-a adus acasă de la spital, au venit foarte mulţi apropiaţi şi prieteni. A ajuns şi Adi Minune, cu mai mulţi lăutari. A început să cânte Minune, a făcut câteva rime pentru Săceanu, dar era jalea prea mare şi rudele l-au rugat să se oprească, nu ne mai înţelegeam între noi. Sunt aşteptate la înmormântare în jur de 3.000 de persoane, prieteni de-ai lui „Săceanu” din toată ţara. Deja am rezervat sute de camere, în 14 hoteluri. Vreau să menţionez că nu a fost interlop, ci un fel de Gigi Becali de Constanţa. Unul dintre cei mai importanţi oameni din Constanţa care i-a ajutat pe ceilalţi la greu. Era un om calm şi nu era implicat în scandaluri“, a adăugat vărul lui „Săceanu”. Ieri după-amiază, în jurul orei 14.00, cortegiul a plecat, pe jos, spre cimitirul musulman din Constanţa. Sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al lui Ismail Iaşar a fost cărat tot drumul pe umeri de apropiaţi.

FAIMA LUI „SĂCEANU” Ismail Iaşar a intrat în atenţia poliţiştilor înainte de Revoluţie. Oamenii legii spun că, pe atunci, „Săceanu” era implicat în jocuri de noroc, vindea bilete de cinema şi făcea şmenuri. După Revoluţie, el a unit gaşca din cartierul Piaţa Chiliei sub comanda sa. Din acest moment, „Săceanu” ar fi devenit stăpân peste Constanţa. Se spunea la acea vreme că nicio lovitură nu era dată în oraş dacă Ismail Iaşar nu îşi lua partea. Lăsând în urmă afacerile mărunte, gruparea condusă de „Săceanu” s-ar fi axat în primii ani de tranziţie pe afacerile cu imobiliare şi cămătărie. Anchetatorii acelor timpuri spun că „Săceanu” îşi coordona oamenii din umbră şi că niciodată nu a stat în „primele rânduri“.

RIVALITATE Singurele momente în care „Săceanu” a ajuns direct în atenţia oamenilor legii au fost conflictele pe care el le-a purtat cu rivalul său din sudul litoralului, Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară. La un moment dat, în urmă cu aproape 15 ani, mai multe autocare pline cu indivizi înarmaţi cu bâte şi săbii au fost trimise de „Săceanu” la Mangalia, pentru o răfuială finală cu Beinur. Din fericire, drumul acestora a fost blocat de trupele speciale şi de Jandarmerie, la intrarea în municipiul Mangalia, iar conflictul a fost evitat.

RETRAGEREA Influenţa grupării „Săceanu” a început, treptat, să se diminueze. Cu toate acestea, afacerile rămase în picioare erau apărate cu ferocitate. În toamna anului 1999, oamenii lui „Săceanu” i-au atacat cu săbiile pe gealaţii kurdului Fatih Kesser, care ameninţau influenţa familiei Iaşar pe litoral. Kurzii au răspuns cu focuri de armă. Un an mai târziu, Ismail Iaşar s-a retras de pe scenă, simţind, cel mai probabil, ameninţarea noilor grupări care voiau să se afirme. Nu a trecut mult, însă, şi numele său a fost asociat cu temuta grupare „Fraţii“. În faţă au ieşit, totuşi, alţi membri ai familiei. Nepoata sa, Sevilen Iaşar, spre exemplu, a fost acuzată că l-a sechestrat pe patronul unei agenţii imobiliare şi pe vărul acestuia pentru a obţine 3.000 de euro. În 2012, fiul lui „Săceanu”, Sedan Iaşar, a fost luat pe sus de procurorii bucureşteni, sub acuzaţia că a păcălit un cetăţean chinez căruia, în loc de aur, i-ar fi vândut 2,5 kilograme de metal comun în schimbul sumei de 72.000 de euro.

SESIZARE Ieri dimineaţă, conducerea SCJU Constanţa a depus o sesizare la Poliţie, cu privire la modul în care familia a luat trupul neînsufleţit al lui „Săceanu” din spital. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că în acest caz a fost pornită o anchetă.

31 comentarii

nebunu 14:30:51 / 24 Februarie 2014
pt analfabetiii

ce putere tiganii la sapun cu eii,cum a luat sedan permis ca este un analfabett notoriu,tot saceanu barabara cu politia.bravoo lui mazare acum 12 ani lea pus capac la ciorile din piata,a batut la eii ca la rovineee,si sedan se duce curand ca are diabet si el

Carbit 13:16:28 / 22 Februarie 2014
23 DE CE TE DAI DREPT ION SERBAN

Bai de ce te dai drept Ion Serban ,ca da ca ai fi tu Serban ion nici nu ai avea curajul sa scrii de Domnul si Prea Maritul Sedan si de Domnul Ismail Iasar .

un roman 20:53:10 / 21 Februarie 2014
prostii

"Sa nu te certi niciodata cu prostii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta." -Mark Twain

DE LA UN MAKEDON 14:36:30 / 21 Februarie 2014
Toti platim pe lumea aia de sus

ACUM DA CA AMURIT SACEANU SA VEDEM CINE O SA FIE LA PUTERE.DA CA STIITI CAZUL ACELA DIN MIHAIL KOGALNICEANU CAND LE A DAT FOC MACHEDONI LA CASELE TIGANIILOR . OARE CAND SE VA DUCE CE AI VA SPUNE LUI DUMNEZEU DE FAPTELE PE CARE LE A FACUT O SA-I ARATE IADUL ACOLO IL ASTEAPTA DIAVOLUL . DUMNEZEU IARTA CRESELILE OAMENILOR DAR LA CATE A FACUT ASTA . MULTUMIM LUI DOMNUL EMIL MORARU CARE A FOST LA D I A S LA MAI LINISTIT . MA UIT LA TIGANI ASTIA AU O NESIMTIRE IN EI SFIDEAZA OAMENI FAC MISTO DE OAMENI PE STRADA SA FURE DIN BUZUNARE BANI TELEFOANE ETC . BAT PE STRADA AR TREBUI DIN ELICOPTER PUSA ARTILERIE GREA CIURUITI NOAPTEA . AR TREBUI FIRMELE DE PAZA CUM FAC SCANDAL SA-I IMPUSTE IN CAP AMI ADUC AMINTE SCANDALUL CU CEI DE LA ZIP ESCORT AU PLATIT CIORIILE ALEA LIBIDINOASE PAGUBELE . MARE MAJORITATE DINTRE EI SUNT BOLNAVI DE TBC PROBLEME PSIHICE . IA SA FI FACUT CIORIILE ASTEA CE FAC IN ROMANIA SA FI FOST LA CHINEZI SAU NORD COORENI .

sedan 18:30:00 / 20 Februarie 2014
saceanu undead

trebuie sa sifonezi mult sa nu faci nicio zi de puscarie.... bine ca s a dus... am mai scapat de o cioara inculta care castiga la barbut cu macara..... sper sa moara tot neamu lor de inculti....

fane englezu 23:01:05 / 18 Februarie 2014
ciori

ciori borite de piata chiliei ,i-as trage in teapa pe toti cum facea VLAD TEPES

moarte tuturor tiganilor 20:00:20 / 18 Februarie 2014
moarte tiganilor

moarte tiganilor

o cioara 17:16:40 / 18 Februarie 2014
e ok

si gata,,mai am scapat de un cacat de tigan.

Ion Serban 14:06:16 / 18 Februarie 2014
Sa ma cac pe mormintul luiSaceanu

Cel mai mare gunoi din istoria postbelica a Constantzei. Gunoi pestelintzial,al pestei din Piatza Chiliei a fost 40 de ani seful incontestabil al Constantzei. A fost sifonul desavirsit al securitatzi si miliitei , a nenorocit mii (nu exagerez) de oameni, pentru ca el culegea informatzi de la totzi interlopi(gunoaiele din Piatza Chliei) si el le dadea mai departe. Militzieni si securisti 40 de ani si-au luat grade pe informatziile analfabetului de saceanu. El si ciorile din familia lui de tzigani au falimentat Mamaia sub obladuirea mea cind eram sef al militzei din Mamaia faceam fifty, fifty cu cioara de sacean la valuta pentru ca trebuia sa-l ung pe Tudor stanica la rindul meu. sacean a violat sute de liceence in decursul a 40 de ani dar noi impreuna cu securitatea l-am acoperit. Abia acum dupa 24 de ani Constantza respira libera fara frica de tiganul murdar si jegos Sacean. dar a ramas pocitania murdara si jegoasa de Sedan care tortureaza si santajeaza la fel ca cacatul de taicasu, oamenii de afaceri din Constantza. si el la indrumarea banditului si criminalului de Sacean a devenit sifon total si eficient al organelor. Romanii din Constantza boicotati pe acest Sedan va v-a nenorocii, alungati-l din viata voastra ca pe un sobolan jegos, de tzigan ce este Cit despre Sacean sa ma cac in gura lui de borfas si tilhar care a distrus Constantza si a corupt tot ce era de corupt in frumosul si minunatul oras care a fost Constantza. Degradarea de 99% se datoreaza si acestui vierme tolerat 40 de ani de autoritazi si numai dumnezeu i-a pus capat carierei, acestui vierme musulman tzigan Inca odata sa ma cac pe mormintul lui si a intregi lui famili din Piatza Chliei.Flacariile iadului sa-l manince de-a pururi pentru fiintze nevinovate care au platit cu viatza datorita turnatoriilor acestui nemernic. Vom reveni. Ps. Ferparul facut de ziarul Telegraf este o ofensa adusa Constantzenilor , dar cine se aseamana se aduna. !!!!!!!!!!

cartale doctoru' 13:47:53 / 18 Februarie 2014
sunt mort

de ce te-ai dus taticule ?!!! pe mine cui m-ai lasat ? ma calca lumea-n picioare acum.

1234

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.56 secunde