„Săceanu” - înmormântare şi anchetă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliţia cercetează modul în care rudele au scos cadavrul din spital „Săceanu” - înmormântare şi anchetă
Eveniment 18 Februarie 2014 / 00:00 7848 accesări 31 comentarii

Sute de oameni au venit ieri, la Constanţa, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe controversatul „Săceanu”, aşa cum era cunoscut Ismail Iaşar. Omul care după Revoluţie a semănat teroare în Constanţa, prin gruparea care îi purta numele, a murit, duminică seară, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU). Asociat cu jocuri de noroc, şmenuri, cămătărie, înşelăciuni şi acte de violenţă, „Săceanu” nu a făcut, însă, nicio zi de puşcărie în viaţa lui. Mai mult, poliţiştii spun că, în ultimii ani, cel mai probabil din cauza bolii, „Săceanu” se retrăsese din „afacerea“ familiei şi se concentrase asupra sănătăţii lui. El a fost internat în spitalul din Constanţa joia trecută. „Nu a murit de cancer, aşa cum s-ar fi speculat. El a fost operat la stomac, la Bucureşti. Cum suferea şi de diabet, au avut loc complicaţii - rana se vindeca foarte greu. După operaţie, medicii din Bucureşti au vrut să îl ţină internat trei zile, dar familia a insistat să mai fie ţinut încă două săptămâni. Medicii au acceptat, însă starea lui de sănătate nu s-a ameliorat. I-au dat drumul acasă, la Constanţa, unde i s-a făcut foarte rău. A făcut febră foarte mare şi l-am dus direct la Spitalul Judeţean, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic şi a murit“, a declarat unul dintre verii lui „Săceanu”. La doar câteva zeci de minute după ce medicii au pronunţat decesul, familia lui Iaşar a luat din unitatea sanitară trupul neînsufleţit al bărbatului şi l-a dus acasă, în Piaţa Chiliei.

I-A CÂNTAT ADRIAN MINUNE La scurt timp de la aflarea veştii, zeci de persoane s-au strâns, duminică seară, în faţa casei lui „Săceanu”. La Constanţa a ajuns şi manelistul Adrian Minune, care a cântat la căpătâiul lui Ismail Iaşar. „Când l-a adus acasă de la spital, au venit foarte mulţi apropiaţi şi prieteni. A ajuns şi Adi Minune, cu mai mulţi lăutari. A început să cânte Minune, a făcut câteva rime pentru Săceanu, dar era jalea prea mare şi rudele l-au rugat să se oprească, nu ne mai înţelegeam între noi. Sunt aşteptate la înmormântare în jur de 3.000 de persoane, prieteni de-ai lui „Săceanu” din toată ţara. Deja am rezervat sute de camere, în 14 hoteluri. Vreau să menţionez că nu a fost interlop, ci un fel de Gigi Becali de Constanţa. Unul dintre cei mai importanţi oameni din Constanţa care i-a ajutat pe ceilalţi la greu. Era un om calm şi nu era implicat în scandaluri“, a adăugat vărul lui „Săceanu”. Ieri după-amiază, în jurul orei 14.00, cortegiul a plecat, pe jos, spre cimitirul musulman din Constanţa. Sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al lui Ismail Iaşar a fost cărat tot drumul pe umeri de apropiaţi.

FAIMA LUI „SĂCEANU” Ismail Iaşar a intrat în atenţia poliţiştilor înainte de Revoluţie. Oamenii legii spun că, pe atunci, „Săceanu” era implicat în jocuri de noroc, vindea bilete de cinema şi făcea şmenuri. După Revoluţie, el a unit gaşca din cartierul Piaţa Chiliei sub comanda sa. Din acest moment, „Săceanu” ar fi devenit stăpân peste Constanţa. Se spunea la acea vreme că nicio lovitură nu era dată în oraş dacă Ismail Iaşar nu îşi lua partea. Lăsând în urmă afacerile mărunte, gruparea condusă de „Săceanu” s-ar fi axat în primii ani de tranziţie pe afacerile cu imobiliare şi cămătărie. Anchetatorii acelor timpuri spun că „Săceanu” îşi coordona oamenii din umbră şi că niciodată nu a stat în „primele rânduri“.

RIVALITATE Singurele momente în care „Săceanu” a ajuns direct în atenţia oamenilor legii au fost conflictele pe care el le-a purtat cu rivalul său din sudul litoralului, Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară. La un moment dat, în urmă cu aproape 15 ani, mai multe autocare pline cu indivizi înarmaţi cu bâte şi săbii au fost trimise de „Săceanu” la Mangalia, pentru o răfuială finală cu Beinur. Din fericire, drumul acestora a fost blocat de trupele speciale şi de Jandarmerie, la intrarea în municipiul Mangalia, iar conflictul a fost evitat.

RETRAGEREA Influenţa grupării „Săceanu” a început, treptat, să se diminueze. Cu toate acestea, afacerile rămase în picioare erau apărate cu ferocitate. În toamna anului 1999, oamenii lui „Săceanu” i-au atacat cu săbiile pe gealaţii kurdului Fatih Kesser, care ameninţau influenţa familiei Iaşar pe litoral. Kurzii au răspuns cu focuri de armă. Un an mai târziu, Ismail Iaşar s-a retras de pe scenă, simţind, cel mai probabil, ameninţarea noilor grupări care voiau să se afirme. Nu a trecut mult, însă, şi numele său a fost asociat cu temuta grupare „Fraţii“. În faţă au ieşit, totuşi, alţi membri ai familiei. Nepoata sa, Sevilen Iaşar, spre exemplu, a fost acuzată că l-a sechestrat pe patronul unei agenţii imobiliare şi pe vărul acestuia pentru a obţine 3.000 de euro. În 2012, fiul lui „Săceanu”, Sedan Iaşar, a fost luat pe sus de procurorii bucureşteni, sub acuzaţia că a păcălit un cetăţean chinez căruia, în loc de aur, i-ar fi vândut 2,5 kilograme de metal comun în schimbul sumei de 72.000 de euro.

SESIZARE Ieri dimineaţă, conducerea SCJU Constanţa a depus o sesizare la Poliţie, cu privire la modul în care familia a luat trupul neînsufleţit al lui „Săceanu” din spital. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că în acest caz a fost pornită o anchetă.

31 comentarii

Ionel 03:39:03 / 18 Februarie 2014
Multi au plans din cauza lui.

Cica la varsu ca n-a fost camatar, ci doar un amarat de jiji becali de c-ta. S-o crezi tu fraiere, mortul, cand a fost viu a suparat pe multi. Au plans multi din cauza lui, pe multi i-a necajit. Acum ajunge in fata lui Dumnezeu, la judecata, ca orice om.

dana 06:04:58 / 18 Februarie 2014
...

Am mai scapat de o cioara. Usor, usor se vor duce toti boratii din chiliei.

Hollywood 07:36:29 / 18 Februarie 2014
Da Da Da

Foarte frumos articol, lung, elegant, elaborat în detalii, bine documentat, scris cursiv și cu intonație. Bravo Telegraf!

fanica corcodel 07:56:23 / 18 Februarie 2014
:))) big end :)

sobolanul a fost toata viata ...dupa cum ii spune si porecla sacean=sobolan ...si sifon la politie

dr akon 08:42:30 / 18 Februarie 2014
SACEANU

Vreti nu vreti a fost este si o sa ramana un nume in Constanta.Pe unii i-a ajutat pe altii i-a facut,a trait cum a crezut el mai bine si cum l-a modelat sistemul.O remarca a Lui cand a vazut magazinul Gima Superstore din Mall-ul din Palas."Ba ce alimentara a facut astia aici"!R.I.P.!

SupraRealist 08:46:08 / 18 Februarie 2014
Barbut, bilete de cinema, şmen

Săceanu avea bulan la barbut! Barbutul era principala ocupație pe vremea lui Ceauşescu. Urmau biletele de cinema. Cum se ştie, cinematografele şi meciurile Farului erau singurele distracții de timp liber în comunism, Săceanu vindea bilete la suprapreț, bilete care se epuizau dimineața foarte devreme! Şmenul era o ocupație estivală. Turiştii străini (erau foarte mulți pe vremea aia!) erau păcăliți la schimburile valutare de la colțul străzii prin metoda şmen. După Revoluție au dispărut turiştii străini, cinematografele s-au golit, Farul s-a stins, barbutul a decăzut în dauna cazinourilor... Saceanu s-a reorientat spre cămătărie şi proprietăți imobiliare, bineînțeles fără să plătească taxele statului român.

Relu 08:48:24 / 18 Februarie 2014
multi a plins

Intrebatil pe Serban si Coteanu fosti politisti si alti cum e cu jocul cu camataria si smenurile care le au facut si pe timpol trecut si pina in prezent.Toti impreuna superi escrosci.Toti prieteni lui Coteanu cautati mai bine si gasiti mai multe,Dl Florin Cicala ca au fost si sint o grupare de nenorociti ai Constantei .Puteti pe ori cine sa intrebati.

Ciupanezu' 08:57:29 / 18 Februarie 2014
Trebuie sa abil sa nu faci nicio zi de puscarie !

A fost smecher ! Mare smecher !

Ovidiu 09:04:48 / 18 Februarie 2014
In aceasta lume toti suntem trecatori .

Ce folos ca a fost mare si tare . Tot cu sicriul ala a plecat ! Nu a luat nimic cu el . Nimeni nu ia nimic . Oameni buni fi-ti mai buni !

Mario 09:34:28 / 18 Februarie 2014
sunteti penibili !

Cine a fost cioara asta infecta de il ridicati atata in slavi in ziarul asta ? un borat , un smenar, o tentativa de camatar, pe timpuri mancau din gunoaie...de ce nu ii ridicati o statuie de cacat sa va inchinati la ea ?

smart 09:56:47 / 18 Februarie 2014
....

Bai Mario tu esti prost tare frate ....

smart 10:00:26 / 18 Februarie 2014
....

"Saceanu" e un nume de care a auzit toata Constanta .... cioara sau cum ii spuneti voi asta este adevarul asa ca nu va mai kkati pe voi si nu vorbiti urat . Pe internet toata lumea e tare-n gura . Daca aveti ceva de spus mergeti la el acasa si transmiteti-i familiei coscarilor .... Ai auzit ba ..."super" Mario ?

.. 10:26:07 / 18 Februarie 2014
Jegosi

Sau strans toti jegosi constantei.

GHIDUL PENTRU AFACEREA TA 10:54:59 / 18 Februarie 2014
AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

GHIDUL PENTRU AFACEREA TA 10:56:08 / 18 Februarie 2014
AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

123

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Ştiri de ultimă oră
123

Pagina a fost generata in 1.1271 secunde