„2015 - anul marilor capturi de droguri”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Română:

„2015 - anul marilor capturi de droguri”

Eveniment 04 Ianuarie 2016 / 15:33 818 accesări

Sute de kilograme de droguri, printre care 70 de kilograme de cocaină neagră şi 330 kilograme de heroină, au fost confiscate de poliţişti în anul 2015. Potrivit Poliţiei Române, 2015 a fost anul marilor capturi de stupefiante.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au făcut, anul trecut, peste 1.500 de descinderi. Aproximativ 60 de rețele de trafic au fost destructurate în urma a 600 de acţiuni derulate de oamenii legii. Amintim că, în luna aprilie, procurorii și polițiștii români au făcut în Timișoara ocaptură extrem de rară, prima de acest gen din țara noastră! Ei au descoperit un transport de 70 de kilograme de cocaină neagră, o marfă foarte scumpă, pe care mai multe persoane au introdus-o în România prin Vama Otopeni. Indivizii se pregăteau să iasă de pe teritoriul țării noastre când oamenii legii au acționat. Suspecții au fost prinși de polițiști și de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) București, flagrantul având loc la Timișoara. Anchetatorii spun că planul inițial al membrilor rețelei era de a folosi Portul Constanța pentru a aduce stupefiantele în România. Deși au schimbat scheletul operațiunii, aceștia nu au reușit să păcălească vigilența autorităților. Cocaina provenea din Ecuador.

În iulie 2015, poliţiştii antidrog au găsit, în rezervorul unui autotren, 333 de kilograme de heroină. În cadrul acţiunii au fost efectuate cinci percheziţii, iar oamenii legii au ridicat atunci 136.000 de euro, două autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare şi laptopuri. Membrii grupării au fost arestaţi şi cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc.

Taguri articol


12