Află ce obiceiuri îți distrug creierul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Află ce obiceiuri îți distrug creierul!

Lifestyle 14 Noiembrie 2017 / 10:10 1080 accesări

Creierul este cea mai importantă parte a corpului nostru, întrucât este și cel mai complex organ din corp și reprezintă centrul personal de control. Are multe funcții, responsabilități și sarcini, pe lângă faptul că stochează multă informație.

Este o structură delicată care poate fi lezată cu ușurință, și acest lucru poate cauza multiple probleme de sănătate și complicații.

1. Să nu mănânci micul dejun

Auzim mereu că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, dar cu siguranță știți că mulți oameni fug de el că de altceva. Pe de altă parte, după o noapte în care nu ați mâncat nimic, lipsă acestuia duce la o privare de nutrienți a creierul care poate duce în timp la degenerarea creierului.

2. Să nu dormi suficient

Lipsă somnului timp de o perioadă îndelungată duce la degenerarea celulelor din creier. Somnul oferă odihnă necesară acestuia și repară leziunile cauzate de stress din timpul zilei. Așadar, stressul ar trebui să fie pe lista priorităților!

3. Consumul exagerat de zahăr

Din nefericire, zahărul există în aproape toate alimentele din comerț într-o formă sau altă, chiar și în băuturile răcoritoare care le consumăm, unii în fiecare zi. Dacă evitați zahărul, veți avea multe beneficii întrucât excesul de zahăr distruge abilitatea corpului de absorbi nutrienții din alimente, ducând la malnutriție și afectând în cele din urmă creierul.

4. Mâncatul prea mult

Mâncatul prea mult duce la obezitate, balonare, distruge imaginea de șine în timp, și reduce puterea mentală. Pe lângă asta, duce la întărirea arterelor din creier.

5. Fumatul

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri este fumatul, și pe lângă multe alte efecte secundare, duce la degenerarea în timp a creierului, conducând la boli precum demența, sau Alzheimer.

6. Capul acoperit în timpul somnului

Poate sună ciudat, dar acest obicei reduce aportul de oxigen din timpul somnului, și în timpul acestuia, nu putem simți deprivarea de oxigen.

7. Poluarea aerului

Pentru că nu poți purta masca toată ziua, nu există prea multe lucruri de făcut pentru evitat acest aspect. Inspirarea multor particule poluate afectează negativ funcționarea creierului, pentru că acesta are nevoie de mult oxigen pentru a-și exercită funcția corect.

8. Forțând creierul să lucreze când suntem bolnavi

Trăim într-o lume grăbită, în care nimeni nu are timp de nimic, și majoritatea lumii ar preferă să muncească în loc să se odihnească. Pe de altă parte, boală este semnalul corpului că are nevoie de o pauză, și acest lucru e valabil și în cazul creierului.

9. Vorbitul rar

Vorbitul suportă dezvoltarea și creșterea creierului, așa încât conversațiile întăresc funcția acestui organ.

10. Lipsă de gânduri stimulante

Gânditul extinde capacitatea creierului și întărește funcția lui. Neuroplasticitatea creierului se asigură că dacă îl folosim, acesta se va extinde, sau dacă nu, își va micșora capacitatea.

Taguri articol


12