ALERTĂ! 6 români răpuși de un virus în doar 4 luni! Ce se întâmplă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALERTĂ! 6 români răpuși de un virus în doar 4 luni! Ce se întâmplă?

Sănătate 30 August 2017 / 19:20 2234 accesări

Șase români au fost răpuși în sezonul 2017 (9 mai - 30 august) de complicațiile ivite în urma infecției cu virusul West Nile (produs de înțepătura de țânțar). Este vorba despre 3 cazuri din București, Buzău - 1, Brăila - 1, Olt - 1, se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța. În total au fost înregistrate 16 cazuri de infecție cu virusul West Nile. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupele de vârstă 50 - 59 de ani - 3 cazuri, 60 - 69 de ani - 3 cazuri, 70 - 79 de ani - 5 cazuri, mai mare de 80 de ani - 5 cazuri. ”Raportul masculin-feminin este de 2.2 (11 cazuri de sex masculin și 5 cazuri de sex feminin). În funcție de județul de expunere, cazurile de West Nile au fost înregistrate în: București - 3 cazuri, Buzău - 1 caz, Brăila - 1 caz, Contanța - 1 caz, Galați - 1 caz, Giurgiu - 2 cazuri, Ialomița - 1 caz, Ilfov - 2 cazuri, Olt - 1 caz, Sibiu - 1 caz, Vrancea - 2 caz. La Constanța, potrivit directorului DSPJ, dr. Constantin Dina, este vorba despre un bărbat de 77 de ani, din sudul orașului Constanța. Inițial el a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) cu semne de enterocolită, ulterior diagnosticul stabilit fiind de infecție cu virus West Nile. ”Acum bărbatul este bine”, spune dr. Dina. Diagnosticul a fost confirmat de către Institutul Cantacuzino.

RECOMANDĂRI! Recomăndarile pentru populație sunt următoarele: să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; să utilizeze substanțe chimice repelante de țânțari; să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase protecție); să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă statută și gunoiul menajer.

SEMNE DE BOALĂ! ”Recomandăm populației ca la primele semne de boală (febră, dureri de cap, tulburări de vedere - disconfort vizual la lumină, dureri de corp, greață, vomă, erupție cutanată pe fața anterioară şi posterioară a toracelui și abdomenului) să se prezinte la medicul de familie sau la SCBI. Pentru localitățile aflate de-a lungul litoralului și riverane Dunării, s-au înaintat adrese încă de la începutul sezonului cald privind efectuarea de acțiuni de dezinsecție în zonele unde există luciu de apă - lacuri, bălți, canale de irigații etc.”, potrivit specialiștilor DSPJ Constanța.

La nivelul județului Constanța, conducerea DSPJ a cerut tututor primăriilor să continue acțiunile de dezinsecție cu substanțele specifice.

Citește și:

ALERTĂ! Primul caz de West Nile la Constanța!

Taguri articol


12