Anchetă epidemiologică în școli unde mai mulți elevi și profesori au TBC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anchetă epidemiologică în școli unde mai mulți elevi și profesori au TBC
Sănătate 19 Mai 2017 / 21:16 838 accesări 3 comentarii

Medicii epidemiologi au declanșat, vineri, o anchetă în unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, după ce au fost descoperite mai multe cazuri de tuberculoză la elevi, dar și la cadre didactice. Doi profesori și trei elevi din două unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin au fost depistați cu tuberculoză, iar în cazul a altor șase copii s-a constatat că sunt sensibil la bacilul care transmite boala. „În acest moment, la liceul numărul 4 sunt două cazuri. Cu ocazia luptei în focar s-au mai găsit șase cu reacție pozitivă la intradermoreacție, dar acesta nu este un criteriu pentru a avea tuberculoză. Cei șase au primit tratament profilactic. La școala generală 15 este un cadru didactic cu o tuberculoză extrapulomnară, deci nu este contagios, dar cu ocazia luptei în focar s-a mai descoperit un elev de clasa a VIII-a pozitiv și un alt cadru didactic cu antecedente bacilare, care este reinfectat și este pozitiv”, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit acesteia, și la Liceul Halânga este un elev suspect de tuberculoză, căruia i se fac analize. Elevul de clasa a VIII-a, s-a îmbolnăvit acasă, iar acum este sub supraveghere medicală. Cei doi dascăli cu TBC sunt în concedii medicale, orele lor fiind acoperite de profesori suplinitori. După depistarea cazurilor de TBC, elevii și cadrele didactice care au luat contact cu cei bolnavi, au fost supuși unor investigații medicale amănunțite. „Cei sub 18 ani au fost trimiși să facă intradermo reacția la tuberculină, iar pentru cei peste 18 ani s-a emis bilet de trimitere către radiologie”, a afirmat Cristina Chiriloiu, purtător de cuvânt al DSP Mehedinți.

loading...

3 comentarii

nicole 13:52:52 / 20 Mai 2017
oferta

LUCRU ONLINE: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: miauti65@yahoo.com

adi 15:39:11 / 20 Mai 2017
LUCRU ONLINE LUCRAND ACASA PE CALCULATOR

NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: friendshipandjobs@gmail.com

Vasile Mircea 21:07:30 / 22 Mai 2017
EXTRA BONUS $

BANI ONLINE ! AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 $ ! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am si dat deja extra bonus 250 $ CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Cereti detalii la adresa de email: vasilemircea998 !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

123
Pagina a fost generata in 0.2959 secunde