Apocalipsă în California

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apocalipsă în California

Externe 12 Octombrie 2017 / 18:48 1353 accesări
Pompierii din California nu reușesc să facă față incendiilor violente din ultimele zile

Pompierii din California nu reușesc să facă față incendiilor violente din ultimele zile

Cel mai bogat stat din SUA, California se confruntă cu un adevărat dezastru, incendiile de pădure din ultimele zile soldându-se cu 23 de morți. Mai mult, Ken Pimlott, responsabil din cadrul departamentului californian pentru păduri și luptă împotriva incendiilor, a anunțat că situația se va înrăutăți, iar oficialii californieni au făcut un apel la statele vecine pentru ajutor. "Este un eveniment grav, sever, catastrofic. Aceste incendii ard literal mai repede decât poate alerga un pompier în anumite zone. Condițiile climatice continuă să fie propice unui flagel", a declarat Ken Pimlott. Alimentate de rafale de vânt cu viteze de peste 60 km pe oră și în contextul în care umiditatea aerului este de doar 8 la sută, 22 de incendii au distrus aproape 70.000 de hectare în opt comitate și se estimează că aproape 3.500 de clădiri au fost mistuite de flăcări.

Peste 8.000 de pompieri luptă pentru stingerea flăcărilor, sprijiniți din aer de peste 70 de elicoptere, 30 de avioane încărcate cu apă și la sol de sute de vehicule. Autoritățile din statul american cu cea mai mare populație a obținut deja întăriri din statele apropiate Nevada, Washington, Oregon sau Arizona, și altele urmează să ajungă. Garda națională din California a desfășurat 700 de soldați, cărora urmau să li se alăture 1.800 de persoane suplimentare, conform generalului maior Dave Baldwin, șef de stat major al organizației. În ajutorul pompierilor au venit și persoane private, cum este Chris Hoffmann, de 58 de ani, care conduce unul dintre cele șase camioane-cisternă trimise de compania BTP, angajatorul său. "Cum pompierii nu pot să plece în căutarea apei, noi o aducem la ei", a explicat acesta. Șeriful comitatului Sonoma, Robert Giordano, a declarat însă presei că 285 de persoane nu au fost încă localizate, subliniind că distrugerea a peste 70 de relee de telefonie mobilă complică sarcina autorităților.

Mii de locuitori au fost nevoiți să fugă în grabă din calea flăcărilor, uneori în plină noapte, iar evacuările continuă. În total, au fost deschise 51 de adăposturi în zece comitate și doar în comitatul Sonoma au fost nevoite să-și părăsească locuințele peste 25.000 de persoane, dintre care 5.000 au mers în adăposturi temporare. Din cauza situației critice, președintele american Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală în California.

Taguri articol


12