Biblioteca Județeană are director de nota 10!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Biblioteca Județeană are director de nota 10!

Cultură 05 Octombrie 2015 / 17:56 2406 accesări

După ce aproape patru luni s-a aflat la conducerea Bibliotecii Județene Constanța (BJC) „Ioan N. Roman” în funcția de director interimar, Corina-Mihaela Apostoleanu va avea grijă de destinul instituției de cultură de la malul mării, pentru următorii ani, din poziția de director general. Scaunul directorial a fost ocupat în urma unui concurs de proiecte de management, organizat, în perioada septembrie - octombrie 2015, de către Consiliul Județean Constanța (CJC), în subordinea căruia se află BJC. Corina-Mihaela Apostoleanu nu a mai avut un alt contracandidat, iar comisia i-a acordat nota 10 atât la prima etapă - analizarea proiectelor de management de către comisie, cât și la cea de-a doua - desfăşurarea probei-interviu. „Nota finală obținută în urma concursului de proiecte de management pentru ocuparea postului de director la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța a fost 10 (zece). Cu media generală 10 (zece), comisia a declarat câștigător al concursului de proiecte de management pentru ocuparea postului de director de la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța pe doamna Apostoleanu Corina Mihaela”, se arată în anunțul făcut public de CJC.

BJC „Ioan N. Roman” este singura bibliotecă publică a municipiului Constanţa şi cea mai mare structură infodocumentară a judeţului. Misiunea, funcţiile şi atribuţiile sale sunt clar definite de Legea nr. 334/2002 - Legea bibliotecilor, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a bibliotecilor publice.

BJC „Ioan N. Roman” este una dintre instituțiile de cultură reprezentative de la malul mării. Primul sediu al bibliotecii a fost în clădirea Consiliului Municipal din Piaţa Independenţei (actualmente Piaţa Ovidiu), iar din anul 1933, în casele „Ioan N. Roman“ din bulevardul Carol (actualmente Tomis) nr. 110. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza bombardamentelor, cea mai mare parte a fondurilor au fost dispersate în sediile diferitelor instituţii din oraş. Din anul 1946, biblioteca a revenit în sediul Primăriei. Între anii 1951 şi 1963 a funcţionat în sediul din bulevardul Tomis nr. 110, între 1963 şi 1980 - în sediul vechii tipografii din bulevardul Republicii (actualmente Ferdinand) nr. 7 bis, iar timp de 18 ani, între 1980 şi 1998, în Palatul Episcopal din str. Arhiepiscopiei nr. 23. Prin decizia nr. 229 din 28 mai 1991 a Prefecturii Constanţa, prefect Adrian Rădulescu, şi cu avizul Ministerului Culturii nr. 1/1991, biblioteca are sediu propriu nou, pe str. Mircea cel Bătrân nr. 104 A, inaugurat oficial la 30 noiembrie 1998, fiind prima construcţie nouă de bibliotecă din țară, după Revoluţia din 1989.

Citește și:

Corina Apostoleanu, propusă director interimar la Bibliotecă



12