Gustare sănătoasă! Cum pregătești cartofi crocanți la cuptor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Gustare sănătoasă! Cum pregătești cartofi crocanți la cuptor!

Culinar 06 Septembrie 2016 / 16:46 2451 accesări

Dacă vă plac cartofii prăjiți, însă îi evitați pentru că nu sunt cea mai bună alegere pentru sănătate, puteți pregăti o rețetă mai prietenoasă pentru siluetă de cartofi crocanți la cuptor. Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de 1 kg de cartofi gata curățați, 2 linguri de ulei, 2 linguri cu vârf de pesmet (eu am folosit panko, un pesmet cu granulație mai mare, vă garantează niște cartofi mai crocanți la final), sare și piper și opțional, diferite condimente/ierburi aromatice, după gust: usturoi, rozmarin, fulgi de chili. Cartofii se curăță de coajă și se taie în bastonașe de 1,5 - 2 cm grosime. După ce au fost tăiați, cartofii se pun într-o oală de apă dată în clocot, cu puțină sare, și se fierb timp de 8 minute, apoi se scot, se scurg de apă și se pun într-o tavă cu hârtie de copt. Se stropesc imediat cartofii cu uleiul și se amestecă ușor cu o spatulă. Se adaugă pesmetul, sare și piper după gust, apoi restul condimentelor. Se amestecă bine cu spatula, se aranjează cartofii pe un singur strat și se dau la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius. Cartofii se coc timp de 35-40 de minute, cât să se rumenească frumos. În final vor fi rumeni, aurii și foarte crocanți. Se servesc imediat, alături de sosul preferat (ca gustare) sau ca garnitură, alături de diferite preparate.

Taguri articol


12