Hoții care dădeau lovituri în Constanța, săltați de mascați! Prejudiciu uriaș!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au golit mai multe case din țară prin metoda „Pomana“

Hoții care dădeau lovituri în Constanța, săltați de mascați! Prejudiciu uriaș!

Eveniment 20 Septembrie 2016 / 15:30 3734 accesări

Polițiștii constănțeni au intrat în forță peste hoții din locuințe care au făcut ravagii în județele Constanța, Prahova, Ilfov, dar și în Capitală. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au coordonat o operațiune fulger de destructurare a grupării infracționale care a produs un prejudiciu estimat la suma de 300.000 de euro. Marți, ofițerii și mascații au făcut 22 de percheziții domiciliare în județele Prahova și Ilfov. La finalul acțiunii, 30 de persoane au fost luate pe sus cu dubele și conduse pentru audieri la sediul unității de parchet. Cei mai mulți dintre suspecții cercetați în acest dosar sunt de loc din Prahova. Aceștia au pus bazele unei echipe „profesioniste" prin care au reușit să aspire bunurile și banii din mai multe locuințe. Autoritățile din Constanța au avut nevoie de sprijinul colegilor din țară în această misiune.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu data de 15 aprilie, membrii grupului infracţional acţionau pe raza mai multor judeţe din ţară. La acţiune au participat şi poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale şi colegii structurilor teritoriale de investigaţii criminale din inspectoratele de poliție judeţene Prahova şi Ilfov. Persoanele sunt bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat", se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

PRIMEȘTE POMANA! E DE SUFLETUL HOȚILOR!

Sufletiști și credincioși din fire, hoții prahoveni ofereau de pomană naivilor, ca să le ia banii. Sub pretextul că voiau să le dea alimente sau chiar haine unor persoane, escrocii reușeau să intre în casele acestora. Odată ajunși înăuntru, făceau să dispară ca prin magie mai multe bunuri și sume de bani din casă. În afară de metoda „Pomana", infractorii mai puneau în aplicare o strategie pe care polițiștii au denumit-o „Împrietenirea". Infractorii fie se prefăceau că sunt persoane bine intenționate care voiau să ajute bătrânii la curățenie sau la alte treburi din casă, ori se dădeau drept reprezentanții unor magazine care vindeau produse la ofertă.



12