Incredibil! Călătorie cu ghinion spre Constanța în a doua zi de Paște!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Drumul patimilor

Incredibil! Călătorie cu ghinion spre Constanța în a doua zi de Paște!

Social 03 Mai 2016 / 16:32 4507 accesări

A doua zi de Paște a fost una cu ghinion pentru călătorii firmei de transport Trace Trans Corporation, care operează curse pe ruta Măcin (județul Tulcea) - Constanța. Microbuzul care trebuia să îi aducă în jurul orei 15.30 la Constanța a început să aibă probleme încă de la jumătatea traseului, în dreptul localității Atmagea, județul Tulcea. Călătorii, majoritatea studenți care se întorceau de la părinți, după ce au petrecut Sărbătorile de Paște acasă, în localități din Tulcea, cu toate că sperau să ajungă la Constanța în condiții civilizate, au fost nevoiți să aștepte în câmp mai bine de jumătate de oră, deoarece mijlocul de transport s-a defectat. Într-un final, microbuzul a ajuns târâș-grăpiș în localitatea Baia (Tulcea), unde călătorii au fost transferați într-un alt vehicul. Mai mult decât atât, cei aflați în microbuz au stat înghesuiți tot drumul, chiar și în picioare, deși legislația interzice acest lucru. Alți călători (și mai ghinioniști) au fost lăsați în stații, deoarece nu mai era loc și pentru ei.

Nu doar călătoria cu trenul poate fi un adevărat coșmar în România; firmele de transport cu microbuzul sau autocarul fac concurență companiei CFR. A dovedit-o firma de transport călători Trace Trans Corporation, chiar în a doua zi de Paște, pe 2 mai, când autobuzul care se deplasa pe ruta Măcin (județul Tulcea) - Constanța s-a defectat în câmp. Majoritatea călătorilor erau studenți care se întorceau de la părinți, după ce au petrecut Sărbătorile de Paște acasă, în localități din județul vecin. Microbuzul care trebuia să ajungă în jurul orei 15.30 la Constanța a început să aibă probleme încă de la jumătatea traseului, în dreptul localității Atmagea (Tulcea). La un moment dat a început să iasă fum de la motor, iar șoferul a fost nevoit să oprească. Pasagerii, care au fost înștiințați că motorul pierde apă, au așteptat în câmp mai bine de jumătate de oră, până ce șoferul a reușit să pornească mașina. Minunea nu a ținut mult, drept pentru care conducătorul auto a trebuit să oprească în mai multe localități de pe traseu și, înarmat cu bidoane, să ceară apă localnicilor, bătând din poartă în poartă. Doar unii călători, mai norocoși, în timp ce așteptau ca microbuzul să fie repus în mișcare, au fost preluați de cunoștințe în mașinile proprii. Restul au îndurat, cu toate că sperau să ajungă la Constanța în condiții civilizate. Noroc cu inventivitatea șoferului; microbuzul a ajuns târâș-grăpiș, cu 20 km/oră, în localitatea tulceană Baia, unde călătorii au fost transferați într-un alt vehicul. Cu toate că la ora 15.30 trebuiau să ajungă în Constanța, oamenii au ajuns la ora 17.00 la destinație. Mai mult decât atât, cei aflați în microbuz au stat înghesuiți tot drumul, chiar și în picioare, deși legislația interzice în mod clar acest lucru. Totodată, mulți din cei care voiau să ia microbuzul pentru a ajunge la Constanța, primul, de altfel, care a circulat în a doua zi de Paște pe respectivul traseu (cursa de dimineață a fost anulată, iar Trace Trans este singura firmă care asigură transportul pe acest traseu), nu mai încăpeau în mijlocul de transport. A doua zi de Paște a fost una cu ghinion și pentru ei, fiind nevoiți să aștepte următorul autobuz, care a circulat abia peste 4 ore, ultimul mijloc de transport care a plecat spre Constanța în ziua respectivă. Deși au anulat prima cursă, cea de dimineață, reprezentanții companiei nu s-au gândit să pună la dispoziție un mijloc de transport suplimentar. În 2009, un microbuz de călători al aceleiași companii a fost implicat într-unul din cele mai grave accidente din ultimii ani. Atunci, 5 oameni au murit pe loc şi 4 au suferit răni grave, după ce microbuzul s-a ciocnit cu un tir, între Constanța și Tulcea.

SE VREA O FIRMĂ RESPECTATĂ

Poate pare greu de crezut, dar Trace Trans Corporation, care a fost creată în 1992 ca o mică afacere de familie, își dorește să devină un competitor respectat pe piața transportului de persoane din România, se arată pe site-ul companiei (www.tracetrans.ro). „De la înființare până în prezent, compania și-a consolidat poziția de lider pe ruta de transport Constanța - Tulcea, rută care a marcat intrarea companiei pe piața transportatorilor”, potrivit aceleiaşi surse. Rutelor clasice li s-au adăugat, în timp, și alte destinații, Măcin sau Jurilovca, compania depășind zona Dobrogei, extinzându-se către Moldova, cu destinații precum Iași, Câmpulung Moldovenesc, Focșani, Vatra Dornei sau Bistrița.

Citește și:

Despăgubiri de la asigurări în cazul carnagiului rutier de la Piatra



12