Multipremiatul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ - premieră la Constanţa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Multipremiatul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ - premieră la Constanţa!

Cultură 13 Iunie 2017 / 16:16 6190 accesări

A fost „fabricat” în laboratoarele Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. A trecut cum laude de rigorile a două festivaluri naţionale de teatru - Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot” Bucureşti şi Festivalul Şcolilor de Teatru „Buzău iubește Teatrul”, cu jurii pe măsură, mărturie stând mai multe premii: Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cel mai bun actor în rol secundar (două).

Acum s-a întors acasă şi vă aşteaptă la premieră, în data de 18 iunie, la ora 19.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”. Este vorba, bineînţeles, despre spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, o producţie a Facultăţii de Arte, în regia prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Din distribuţie fac parte Vlad Cristian Fiu (student în anul III, clasa prof. univ. dr. Daniela Vitcu - desemnat „Cel mai bun actor” al tinerei generaţii - Festivalul „Buzău iubește Teatrul”), Iulian Marinescu (student în anul III, clasa prof. univ. dr. Daniela Vitcu - desemnat „Cel mai bun actor în rol secundar” - Festivalul Naţional de Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot” Bucureşti), Ionuţ Dulgheriu (asist. univ. drd. Facultatea de Arte - „Cel mai bun actor în rol secundar” - Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot” Bucureşti), Loredana Adăscăliţei, Edi Vacariu, Mirela Mihai, Otilia Iuliana Petcov, Otilia Nicoară, Valentin Ispas, Alina Drenea, Irina Zlăteanu, Catinca Hanţiu, Cristian Menaef, Ionescu-Shiller Lidia, Andrada Dobre, Alexandru Săplăcan. Echipa este completată de Alexandru Neş (muzică), Stela Cocârlea (coregrafie), Mirabela Moroşanu şi Dana Cojan (asistenţă regie).

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” este un spectacol despre... noi. Cum facem alegerile, cum ni le asumăm, ce percepţii ciudate avem despre viaţă deşi poate ne este teamă să recunoaştem, cât de curajoşi suntem în relaţiile cu ceilalţi, cu autorităţile, cu noi înşine, ce ne dorim în fapt, cum ne urmăm visurile, cum murim şi, mai ales, merită să trăim? Moarte sau zi după zi de nefiinţare? Spitalul de nebuni în care se petrece acţiunea este un spaţiu în care fiecare dintre „locatari” este forţat să îşi creeze o viaţă, un „acasă”. Nou-venitul este cel care va destabiliza ordinea firească a lucrurilor şi vieţile croite cuminte de pacienţii în halate albe, inocenţi din punct de vedere social. Nu asta facem însă oare cu toţii, preferând conformismul marilor revoluţii ale firii?

Nu rataţi un adevăr dur, emoţionant şi viu, după romanul magistral al lui Ken Kesey! Intrarea este liberă.



12