NU E DE JOACĂ! 19 constănțeni au fost deja spitalizați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
NU E DE JOACĂ! 19 constănțeni au fost deja spitalizați!
Sănătate 09 Octombrie 2017 / 19:36 3058 accesări 1 comentariu

Schimbările bruște de temperatură se pare că au avut efect asupra populației. Nu mai puțin de 31 de persoane s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța cu afecțiuni respiratorii numai în perioada 2 - 8 octombrie, potrivit unității sanitare. Dintre acestea, 19 persoane au necesitat îngrijiri pe patul de spital, starea lor de sănătate fiind precară. Medicii atrag atenția că sezonul bolilor respiratorii este deja deschis, așa că este bine să avem grijă, să purtăm haine adecvate temperaturilor de afară, să ne imunizăm, să facem mișcare. Bătrânii, copiii, dar și persoanele cu boli cronice sunt cei mai expuși îmbolnăvirilor, așa că în cazul lor se recomandă vaccinarea antigripală. Deocamdată, Ministerul Sănătății (MS) nu a anunțat nimic în ceea ce privește declanșarea campaniei de imunizare gratuită a populației, prin intermediul medicilor de familie. Directorii de direcții de sănătate publică județeană au trimis ministerului de resort dozele necesare. ”Am trimis Ministerului Sănătății necesarul de doze de vaccin antigripal, respectiv 155.000 de doze. Încă nu am primit nicio informație”, a declarat, pentru ”Telegraf”, directorul Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, dr. Constantin Dina. Anul trecut, primele doze de vaccin antigripal (peste 22.400 de doze) au sosit în 17 octombrie, iar în 2015 au fost aduse pe 13 octombrie. În 2016, specialiștii au anticipat un sezon gripal mai precoce, susţinând că începerea campaniei de vaccinare antigripală reprezintă un lucru benefic. Dozele de vaccin vor fi administrate gratuit persoanelor la risc, adică bătrânilor, bolnavilor cronici, copiilor și bătrânilor instituționalizați, femeilor însărcinate și personalului medical. Menționăm că, în 2015, Constanța a fost județul cu cei mai mulți bolnavi de gripă din țară. Tot atunci, am avut de-a face cu manifestări ale bolii mai accentuate, care durau mai mult, peste șapte zile, tuse care trecea greu, dureri în gât, explicau medicii. A fost vorba despre câteva manifestări ale virusului gripal ce a suferit mutații. Atunci, specialiștii au constatat că boala trecea mult mai greu, chiar și după administrarea unui tratament mai agresiv. Să sperăm că în sezonul 2017 - 2018 nu ne vom mai confrunta cu asemenea cazuri. Specialiștii susțin că singura metodă de prevenire a gripei este imunizarea cu vaccinul antigripal.

1 comentariu

KARL 15:33:45 / 10 Octombrie 2017
OAAAAU

A GUITAT DINA VAI SI VAI SI-A RIDICAT EL PUTOAREA DE CUR DE PE SCAUNUL MOALE SA FACA DECLARATII.VAI VAI TRE CONSEMNAT MUSAI CU DATA CU TOT.CIND VA MAI GUITA A DOUA OARA

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

123
Pagina a fost generata in 0.6296 secunde