Nu mai dați bani infractorilor! Țepe noi cu vechea metodă „Accidentul“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Află ce trebuie să faci ca să nu devii o victimă!

Nu mai dați bani infractorilor! Țepe noi cu vechea metodă „Accidentul“!

Eveniment 26 Mai 2016 / 15:52 796 accesări

Cazurile de escrocherie prin metoda „Accidentul" riscă să devină mai frecvente chiar decât adevăratele accidente de circulație! Nici polițiștilor constănțeni nu le vine să creadă că această strategie de înșelătorie încă mai face victime, după sutele de avertismente și recomandări prezentate populației prin intermediul presei. Culmea, situația se înrăutățește! În două zile, doi bătrâni naivi din Constanța au fost scuturați de sume mari de bani, prin eterna și inepuizabila metodă „Accidentul". Numai în acest an, oamenii legii s-au confruntat cu 26 de astfel de cazuri.

Este cea mai ușoară, cea mai practicată și funcțională strategie de înșelătorie folosită de escrocii din Constanța. Metoda „Accidentul" face victime pe bandă rulantă. De la începutul anului, oamenii legii s-au confruntat cu 26 de astfel de cazuri. Se pare că infractorii nu vor renunța prea curând la această manevră. Nici nu ar avea motive s-o facă, atât timp cât banii obținuți cu ușurință de pe urma persoanelor naive continuă să ajungă în buzunarele lor. În doar două zile, două persoane în vârstă au fost păcălite în acest mod. Polițiștii constănțeni și-au pus mâinile în cap după ce au fost înștiințați despre un nou astfel de caz. Un bătrân în vârstă de 80 de ani spune că a fost sunat miercuri, pe telefonul fix, de un bărbat care i-a spus faptul că fiul său a fost implicat într-un accident rutier grav. Escrocul de la capătul celălalt al firului i-a spus victimei că trebuie să plătească 8.000 de lei pentru ca bărbatul să scape fără dosar penal. Disperat, octogenarul a acceptat să plătească banii. Spre deosebire de alte cazuri, infractorii nu au mai ales un loc neutru de întâlnire pentru primirea banilor. La scurt timp de la încheierea conversației telefonice, la apartamentul omului a ajuns o femeie căreia acesta i-a înmânat suma de 8.000 de lei. În cele din urmă, omul și-a dat seama că totul a fost doar o minciună. După ce au stat de vorbă cu bâtrânul înșelat, oamenii legii au obținut semnalmentele femeii. Aceasta are aproximativ 25 - 30 de ani, o înălţime de 1,60 metri, ten închis, păr negru tuns scurt și era îmbrăcată cu rochie înflorată. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz și se vor folosi cel mai probabil de indiciile pe care le-au acumulat într-un alt dosar, deschis cu o zi înainte, tot pe metoda „Accidentul". Asta pentru că și, în această speță, o altă persoană în vârstă a fost scuturată de bani, tot de un bărbat și de o femeie.

DOUĂ CAZURI ÎN DOUĂ ZILE!

Marți, o femeie în vârstă de 69 de ani din Constanța a fost sunată de către un bărbat necunoscut. Acesta i-a spus victimei că fiul ei a fost rănit grav într-un accident de circulație și trebuie să fie supus unei operații care costă 1.500 de euro. Când a auzit vestea, femeii i s-a făcut rău și a rugat o prietenă să meargă în locul ei și să-i dea banii persoanei care a contactat-o. Escrocii au gândit bine scenariul. Au ales să spună că bărbatul e rănit grav pentru ca mama acestuia să nu-l ceară la telefon pentru confirmarea informației. Mai mult, întâlnirea pentru primirea sumei de bani necesare operației a fost programată în parcarea Spitalului Județean Constanța, pentru ca toată povestea să fie cât mai credibilă. Astfel, în cursul dimineții de marți, prietena bătrânei s-a întâlnit în fața spitalului cu o femeie care s-a dat drept persoană de legătură în acest caz. Aceasta a luat suma de 1.500 de euro și a plecat. Ulterior, bătrâna, parcă trezită din vrajă, și-a dat seama că a fost păcălită și a sunat la Poliție. Anchetatorii suspectează că o întreagă grupare infracțională se află la originea celor două cazuri de înșelăciune, semnalate marți și miercuri.

„ACCIDENTE" PE BANDĂ RULANTĂ!

Pe 30 aprilie, o bătrână în vârstă de 92 de ani a fost sunată, de un individ care a mințit-o că fiul ei a fost rănit într-un accident rutier și că are nevoie urgentă de bani pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale. Potrivit anchetatorilor, escrocul i-a cerut pensionarei suma de 5.000 de euro. Disperată la auzul teribilei vești, fără să bănuiască faptul că are de-a face cu un infractor, femeia a fost de acord să-i dea acestuia toate economiile pe care le avea în casă. După doar câteva minute, la ușa apartamentului a ajuns un tânăr necunoscut, de aproximativ 20 - 25 de ani și aproximativ 1,70 metri înălțime, care i-a spus că este medic. Acesta a fost invitat în locuință de victimă, care i-a dat suma de 18.000 de lei. Ulterior, constănțeanca și-a dat seama că a fost păcălită și a depus o plângere la Poliție.

La sfârșitul lunii februarie, polițiștii constănțeni au reușit să scoată din afaceri o rețea formată din mai mulți indivizi care se foloseau de metoda "Accidentul" pentru a face bani de pe urma naivității oamenilor. Potrivit anchetatorilor, în dosarul ce vizează trei persoane s-au efectuat două percheziții, una în municipiul Constanța și una în Penitenciarul Tulcea. Acțiunea a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Oamenii legii spun că suspecții sunau păgubiții pe telefonul fix și îi mințeau că diverse persoane apropiate au provocat accidente rutiere soldate cu victime și că au nevoie urgentă de bani pentru a le despăgubi și a scăpa de dosarele penale. Dacă interlocutorii cădeau în plasa lor, aceștia își trimiteau "săgețile" pentru a se întâlni cu ei și a lua sumele cerute. Polițiștii spun că gruparea era formată din doi tineri, de 20 și, respectiv, 24 de ani, coordonați de un bărbat de 31 de ani, aflat în Penitenciarul Iași. Polițiștii au mai stabilit că, pe data de 31 ianuarie, indivizii au reușit să înșele o persoană domiciliată în Constanța cu suma de 19.000 de lei. Pe 19 ianuarie, aceștia își mai încercaseră norocul la Constanța, dar victima luată în vizor și-a dat seama la timp că totul este o escrocherie. "O parte din prejudiciu a fost deja recuperată", se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Română.

RECOMANDĂRILE ȘI AVERTISMENTELE POLIȚIȘTILOR!

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.

Citește, dă mai departe și anunță-ți rudele în vârstă. Le-ai putea ajuta să scape de acest flagel.

Citește și:

Escroci anchetați de polițiștii constănțeni! Au înșelat o victimă cu 19.000 de lei!



12