Peste o mie de elevi, de vorbă cu „meseriași“ de valoare ai Constanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

Peste o mie de elevi, de vorbă cu „meseriași“ de valoare ai Constanței

Educație 03 Noiembrie 2017 / 14:40 939 accesări

Pentru al doilea an la rând, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC) au pus în practică, în perioada 10-31 octombrie, sub sloganul „Te ajutăm să îți conturezi viitorul!“, Caravana „ABC-ul carierei“. Prin acest proiect au adus în fața a peste 1.000 de elevi personalități din diverse domenii de activitate, care au vorbit cu aceștia despre profesia lor, traseul în carieră și le-au răspuns tuturor întrebărilor și curiozităților.

A doua ediție a caravanei „ABC-ul carierei“ a debutat în municipiul Constanța pe data de 10 octombrie, iar apoi a ajuns în alte șapte localități: Hârșova (12.10), Medgidia (16.10), Negru Vodă (18.10), Cobadin (23.10), Mihail Kogălniceanu (27.10), Eforie (30.10) și Mangalia (31.10). „În fața elevilor au venit următorii speakeri, cărora le mulțumim public pentru că au dat curs apelului nostru și au venit să îi inspire pe elevii constănțeni: Iulian Gropoșilă, antreprenor, Sînziana Ionescu, jurnalist, Costin Udrea, avocat, prof. univ. dr. Vlad Tica, medic, Alina Moise, inginer, Dan Cojocaru, actor, Costin Scurtu, istoric, Elisa Toader, agent de poliție“, se precizează într-un comunicat al AEC.

„Modul pozitiv în care elevii au primit caravana „ABC-ul carierei“ este pentru noi o bucurie și în același timp o provocare, obligându-ne să continuăm și să venim cu idei inovatoare, care să îmbunătățească conceptul proiectului. În acest moment, la nivelul Asociației analizăm cum putem crește periodicitatea acestui tip de activități, astfel încât un număr mai mare de elevi să aibă posibilitatea de a beneficia“, a transmis Biroul de presă al AEC.

„ABC-ul carierei a pornit anul trecut din dorința noastră de a oferi elevilor o alternativă la lipsa programelor de orientare profesională și în carieră, care ar trebui să aibe loc la nivelul unităților de învățământ, dar care, din păcate, există mai mult pe hârtie. Specificul acestui proiect drag mie este că noi, alături de speakeri, mergem în comunitățile locale din județ, unde rar se întâmplă să aibă loc astfel de acțiuni. De asemenea, pentru AEC acest proiect este extrem de util, deoarece ne oferă posibilitatea să luăm pulsul învățământului la firul ierbii, în întreg județul“, a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.



12