Prezență-record la Maratonul Nisipului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prezență-record la Maratonul Nisipului

Sport 26 Martie 2017 / 17:37 1614 accesări

Podiumul curselor de maraton și semimaraton de la ediția a patra

Podiumul curselor de maraton și semimaraton de la ediția a patra

Duminică, pe plaja dintre stațiunea Mamaia și orașul Năvodari, s-a desfășurat a patra ediție a Maratonului Nisipului, singura astfel de competiție sportivă din sud-estul Europei, care se desfășoară integral pe nisip. La evenimentul care a programat trei probe competitive, pe distanțele de 42, 21 și 10 kilometri, plus crosul „Family Run”, de un kilometru, au participat peste 1.200 de sportivi profesioniști sau simpli amatori de alergare, cu vârsta cuprinsă între... o lună și peste 60 de ani! „Au fost de zece ori mai mulți alergători față de prima ediție, care a avut loc în urmă cu patru ani”, a declarat Daniel Antonaru, președinte al Asociației Sportive „SanaSport” și principal organizator al evenimentului:

Competiția a fost organizată de Asociația Sportivă „SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Startul ediției 2017 a Maratonului Nisipului a fost dat de Dumitru Babu, viceprimar al municipiului Constanța.

MOLDOVENII DE PESTE PRUT, ÎNVINGĂTORI LA MASCULIN

Câștigătorul cursei de maraton (42 km) a fost Liviu Croitoru, ajuns la sosire după două ore, 45 de minute și 17 secunde. El a ratat însă premiul de 500 de lei pe care l-ar fi încasat dacă bătea recordul competiției, stabilit la ediția trecută de moldoveanul Ghenadie Țimbalist (două ore, 36 de minute și două secunde). Au mai urcat pe podium Cristian Hăldănuț și Ștefan Sălăgean.

La feminin s-a impus, ca și anul trecut, tulceanca Nicoleta Ciortan, care a terminat traseul după trei ore, 21 de minute și 42 de secunde, timp cu circa patru minute mai slab față de recordul pe care tot ea l-a stabilit în 2016 (trei ore, 17 minute și 18 secunde). Celelalte ocupante ale podiumului au fost Mariana Nenu și Ionela Muscalu.

La semimaraton (21 km), medaliații au fost Maxim Răileanu (o oră, 10 minute și 50 de secunde), Cătălin Atănăsoaie și Nicolae Bălan, respectiv Maria-Magdalena Velișcu (o oră, 36 de minute și 6 secunde), Antonia Maris și Ilinca-Maria Tempeanu.

Iată și primii trei clasați din cursa de 10 km: Mihail Bizniuc (33 de minute și 48 de secunde), Mihai Cochior și Emanuel Trandafir, respectiv Antoanela Manac (44 de minute și 31 de secunde), Ana-Maria Muscă și Denisa Știrbulescu.

De remarcat că învingătorii celor trei curse competitive masculine sunt din Republica Moldova!

Au mai fost premiați și primii trei clasați la fiecare categorie de vârstă (sub 19 ani, 20-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani și peste 60 de ani), masculin și feminin. În total, cele 132 de premii valorează 26.600 de lei, atât la categoria open, cât și la cele șase categorii de vârstă. Sportivii care au urcat pe podium au fost răsplătiți cu premii în bani, medalii, cupe și diplome, dar și cu premii în produse oferite de sponsorii evenimentului.

UN BEBELUȘ DE O LUNĂ A „CONCURAT” LA FAMILY RUN!

De un mare interes s-a bucurat populara cursă Family Run, o cursă de familie ale cărei încasări vor fi donate în totalitate proiectului social susținut în 2017 de organizatori. Această cauză nobilă este scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanța, fiind de trei ori mai mare decât media europeană. Fondurile strânse în cadrul crosului Family Run vor fi destinate reconstrucției și modernizării Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social inițiat de Asociația Dăruiește Aripi.

Circa 400 de persoane au alergat pe distanța de un kilometru pentru a ajuta la scăderea mortalității infantile neonatale. Cel mai tânăr participant, fetița familiei Păcuraru, nu are decât o lună, însă a fost premiat și cel mai mic alergător „pe propriile picioare” - Răzvan Fugaru, în vârstă de zece luni! Acesta are deja gene sportive, fiind fiul Adinei și al lui Tudorel Fugaru, fostul fotbalist de la Midia Năvodari și de la alte cluburi constănțene din ligile 2 și 3. Acum, la 36 de ani, Fugaru este jucător în Liga a IV-a, la Gloria Băneasa.

Au fost premiate primele cinci familii clasate la crosul Family Run: Constantin și Teodor Marin (tată și fiu, din Ploiești, locul 1), familia Dan Popa (tată și fiu, locul 2), familia Bela Szoke (tată și fiu, locul 3), familia Radu Zegrea (două persoane, locul 4), familia Ana Rotaru (două persoane locul 5). Toți au primit medalii, diplome, cupe, vouchere și premii în produse.

„A fost o atmosferă extraordinară pe plaja din staţiunea Mamaia. Am văzut foarte multe râsete, multă bucurie, mult entuziasm, chiar dacă vorbim de participanţii de la cei 42 km sau de copiii care au alergat un kilometru. Până la urmă, sportul trebuie să reprezinte un mijloc de socializare, de destindere, de manifestare a bucuriei. Obiectivul nostru general a fost atins: am adus staţiunea Mamaia acolo unde îi este locul: pe harta internaţională a evenimentelor sportive şi acolo o să rămână mulţi ani de acum încolo”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive „Sanasport”, organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului, alături de Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.



12