Profesorul Ioan Scurtu, la ceas aniversar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Profesorul Ioan Scurtu, la ceas aniversar

Cultură 26 Noiembrie 2015 / 15:53 1146 accesări

Profesorul Ioan Scurtu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați istorici români contemporani, a împlinit, în această joi, 75 de ani. Momentul a fost marcat la Academia Oamenilor de Știință din România, al cărei membru este, printr-o manifestare aniversară, prilej cu care a fost lansat un amplu volum, de 640 de pagini, de studii dedicate sărbătoritului - „O viață în slujba istoriei - Ioan Scurtu la 75 de ani”.

Reputatul slujitor al muzei Clio va fi sărbătorit și la Constanţa,vineri, la inițiativa filialei tomitane a Societății de Științe Istorice din România (SSIR), prin două reuniuni: una organizată de la ora 10.00, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Râmnicu de Jos, şi cealaltă programată de la ora 13.00, la sediul Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale.

„La Constanța, cunoscutul profesor are numeroşi foşti studenţi, masteranzi şi doctoranzi, unii fiindu-i discipoli, profesori de istorie, muzeografi şi arhivişti. Această adevărată sărbătoare a istoriografiei noastre va fi marcată prin două reuniuni colocvial-ştiinţifice”, a precizat președintele SSIR, filiala Constanța, prof. univ. dr. Stoica Lascu. „Profesorul Ioan Scurtu, care este Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ovidius”, este, fără îndoială, cel mai seamă cercetător al istoriei contemporane a României, zecile sale de tomuri şi sutele de articole, caracterizate prin profunzimea documentării şi rigoarea argumentării, situându-l în avanscena istoriografiei din zilele noastre. Iar luările sale de atitudine în apărarea adevărurilor fundamentale ale istoriei românilor îl situează în suita iluştrilor săi înaintaşi, fiind un exemplu pentru generaţiile de cercetători şi profesori de istorie din zilele noastre”, a mai spus prof. univ. dr. Stoica Lascu.

Citește și:

Prof. univ. dr. Ioan Scurtu, la ceas aniversar

Cursurile şcolii de vară a Societăţii de Ştiinţe Istorice, la Constanţa



12