Rețete creative pentru reutilizarea ouălor fierte de la Paște

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețete creative pentru reutilizarea ouălor fierte de la Paște

Culinar 03 Mai 2016 / 15:45 2608 accesări

Dacă ați vopsit prea multe ouă de Paște pe care nu le-ați consumat încă, iată câteva idei pentru a le refolosi în rețete savuroase. O idee potrivită pentru a folosi ouăle fierte o reprezintă sandvișurile.

SANDVIȘURI

Amestecă ouă fierte, țelină rasă, ceapă verde tocată mărunt cu muștar sau maioneză și ai deja o compoziție potrivită pentru a fi pusă pe o chiflă sau baghetă proaspătă. Pentru un plus de savoare, poți adăuga un strop de curry sau fulgi de ardei iute.

SALATE

Ouăle fierte pot fi folosite în salatele de legume, cu pui sau pește. Tăiate în felii sau cuburi, ouăle vor completa perfect salatele, oferind consistență și un plus de proteine sănătoase.

OUĂ PICANTE

Mai puteți refolosi ouăle fierte pregătind ouă picante, asemănător ouălor umplute, doar mai aromate. Tăiați ouăle în două și scoateți gălbenușul, pe care îl zdrobiți cu furculița, apoi îl amestecați cu sos iute, muștar, maioneză, ceapă verde tocată fin, sare și piper. Amestecați până la omogenizarea compoziției și umpleți albușurile goale cu pasta de gălbenuș.

OREZ PRĂJIT CU OU

Inspirat din mâncarea chinezească, pentru a pregăti orez prăjit cu ou, fierbeți orezul aproximativ 15 minute, apoi îl scurgeți de lichid și îl transferați într-o tigaie bine încinsă cu ulei. Se adaugă ouăle fierte tăiate în cubulețe și se mai lasă pe foc timp de 2 minute, doar cât să se încălzească ouăle, și se servește imediat.

OUĂ MURATE

Într-un vas se amestecă apă, oțet, câteva boabe de muștar și piper și dați în clocot amestecul, apoi se ia de pe foc vasul. Ouăle se așază în borcane și peste ele se toarnă amestecul cald, apoi se pune capacul și se lasă la răcit înainte de a fi băgat la frigider. După 7 zile se pot consuma ca aperitiv.

OUĂ CU LEGUME

Ouăle fierte fac pereche foarte bună cu legumele pe care le-ați uitat în congelator. Nu aveți nevoie decât de broccoli sau orice alte legume aveți prin frigider, sos de stridii sau sos de pește și câțiva căței de usturoi. Căliți usturoiul puțin, adăugați legumele tăiate mărunt și sosul. Adăugați ouăle și gătiți până când acestea se încălzesc. Asezonați cu sare și piper.

BURRITO

Pentru burrito se folosesc, de obicei, ouă făcute omletă, însă se pot folosi și ouăle rămase de la masa de Paște. Puteți adăuga în plus brânză, orez și legume.



12