Salarii mai mari pentru anumite categorii de bugetari! Vezi cine e avantajat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deputații au decis! Salarii mai mari pentru anumite categorii de bugetari! Vezi cine e avantajat!
Politică 16 Mai 2017 / 16:27 3333 accesări 0 comentarii

Vești bune pentru mai multe categorii de bugetari! Deputaţii au votat marţi, 16 mai, creşterea cu 20% a salariilor pentru mai multe categorii de funcționari publici, printre care se numără personalul din cadrul agenţiilor pentru protecţia mediului şi din cadrul comisariatelor pentru protecția consumatorului. De asemenea, deputații au aprobat majorarea cu 25% a salariului medicilor militari care activează în structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Majorările urmează să intre în vigoare din iunie 2017. „Începând cu luna iunie 2017 se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru personalul din cadrul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperaţie, personalul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului şi gărzilor naţionale de mediu şi Administraţiei rezervaţiei biosferei Delta Dunării, personalul din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisariatelor regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorului”, se arată în legea aprobată marți.

AVANTAJE PENTRU O PARTE DINTRE BUGETARI

Conform proiectului de lege, dezbătut luni de deputații Comisiilor de muncă și buget-finanțe, tot din luna iunie 2017 personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care sunt încadrați, pot opta în locul soldei de funcție sau salariului de funcție, gradațiilor și soldei salariului de comandă, după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcție echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupațională Sănătate, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deținut. Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia și alte drepturi specifice care se acordă potrivit legii personalului menționat se stabilesc în raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, polițist, funcționar public cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor corespunzătoare funcțiilor încadrate potrivit legii.

BENEFICII ȘI PENTRU STUDENȚI

Legea proaspăt adoptată îi avantajează și pe studenți. Deputații au mai aprobat, totodată, un amendament al PNL, care vizează ca studenții să primească bursă și în perioada vacanței de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse și protecția socială a acestora, ținând cont că în vacanță sunt foarte multe activități extracurriculare. Plenul a respins, pe de altă parte, un amendament respins și de comisii, care presupunea ca gratuitatea pe transportul feroviar să se acorde studenților indiferent de vârstă. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, dar legea va intra în vigoare dacă va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

123
Pagina a fost generata in 0.2924 secunde