SOS! Medicii continuă să interneze zeci de pacienți cu această boală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SOS! Medicii continuă să interneze zeci de pacienți cu această boală!

Sănătate 28 August 2017 / 17:17 4202 accesări

Medicii constănțeni de la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) continuă să spitalizeze zeci de persoane diagnosticate cu boală diareică acută, afecțiune care, netratată corespunzător, poate duce la deshidratare severă care se poate solda chiar și cu deces. Astfel, între 21 și 27 august, au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase 82 de cazuri boală diareică acută. Medicii au fost nevoiți să trateze pe patul de spital nu mai puțin de 46 de persoane, starea lor de sănătate fiind precară.

CE ESTE BOALA? Reamintim că BDA este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, citată într-o informare a instituției publice, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale.

MĂSURI Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA, reamintesc medicii.



12