Spitalul de Oftalmologie unde cataracta se operează ca în străinătate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Și prețurile nu sunt deloc mari la Constanța

Spitalul de Oftalmologie unde cataracta se operează ca în străinătate!

Sănătate 30 Mai 2016 / 16:33 6615 accesări

Dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, specialist în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei.

Dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, specialist în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei.

Dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog în cadrul Spitalului „Mrini“

Dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog în cadrul Spitalului „Mrini“

Românul nu este un pacient conștiincios atunci când are probleme de sănătate, nu lasă totul și vine la doctor. De regulă, el cere ajutorul medicului în ultimă instanță: fie durerea este prea mare, fie pur și simplu nu mai vede, dacă vorbim de vreo afecțiune oftalmologică. Atunci când vine vorba de vedere, oftalmologii spun că nu este de joacă. Trebuie luate măsuri în timp util, mai ales că tehnologia a evoluat atât de mult încât chiar și probleme mai grave de sănătate se rezolvă rapid și fără prea mare suferință. Atât în clinici de stat, dar în special în cele private din România se întâlnesc specialiști și aparatură pe care le găsim și în unități medicale de elită din străinătate. Constănțenii se pot considera norocoși la capitolul oftalmologie. Dacă în trecut erau nevoiți să meargă la clinici din țară pentru unele intervenții de specialitate, acum ei pot apela în orașul natal la unul dintre cele mai moderne spitale de oftalmologie din țară, dar și din Europa: Spitalul „Mrini“, situat pe str. Adamclisi nr. 1C, zona Tomis 3. În unitatea sanitară se fac absolut toate intervențiile din oftalmologie, specialiștii utilizând aparatură de ultimă oră în domeniu, iar prețurile nu sunt mari comparativ cu multe alte clinici moderne din țară, spun medicii.

O INTERVENȚIE UȘOARĂ CARE REDĂ CALITATEA VEDERII!

Una dintre intervențiile oftalmologice este cea de cataractă, o afecțiune de care suferă, din păcate, tot mai multe persoane, predominând cele în vârstă. Cataracta este o afecțiune oftalmologică frecventă, ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenței cristalinului. Tocmai din acest motiv se recomandă prezentarea la oftalmolog cât mai rapid. „În momentul în care calitatea vederii scade, ca principiu recomandăm prezentarea la un doctor pentru un consult oftalmologic. În urma investigațiilor putem stabili cauza, fie ea cataracta, fie de altă natură. În momentul în care avem un diagnostic, putem îndruma pacientul către o anumită conduită terapeutică”, a explicat dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog în cadrul Spitalului „Mrini“. Specialistul a precizat că nu tot ce înseamnă cataractă necesită intervenție chirurgicală. „În principiu, noi, ca și clinică, recomandăm această intervenție în momentul în care calitatea vederii interferă cu activitatea de zi cu zi. Adică: pacientul nu își mai poate desfășura în mod coerent, cursiv, bine, activitatea. Scopurile intervenției de cataractă sunt mai multe, dar ca principiu, majoritatea pacienților sunt supuși acestui tip de operație în momentul în care calitatea vieții lor scade în urma diminuării acuității vizuale din cauza cataractei”, a declarat dr. Relu Anghele.

CATARACTA SE POATE ÎNTÂLNI ȘI LA NOU-NĂSCUT, DAR ȘI LA TINERI

Tot medicul Anghele a explicat că afecțiunea oftalmologică are în alcătuire o plajă morfologică diversificată. „În general numim cataractă orice opacifiere care se produce la nivelul capsulei cristaliniene sau cristalinului în sine. În funcție de morfologia ei, în funcție de densitatea ei, intervenția poate fi sau nu amânată. Cataracta evoluează în timp. Ca tratament medicamentos, în general suntem oarecum limitați, pentru că în acest moment cataracta are un tratament chirurgical. Trebuie, în schimb, foarte bine ales momentul intervenției. Nu orice opacifiere minoră înseamnă intervenție chirurgicală”, a declarat medicul specialist. În general, a spus dr. Anghele, la „Mrini“, din păcate, ajung pacienți „cu cataracte serioase, cristaline opacifiate în totalitate“.

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ

În general, spun medicii, românul asimilează actul chirurgical cu o tăietură și o cusătură. „În cazul cataractei nu se mai procedează așa demult. Incizia este de ordinul milimetrilor. Se scoate cristalinul opacifiat, se introduce un nou implant, un cristalin artificial, perfect transparent, iar perioada de recuperare este foarte scurtă, bineînțeles cu anumite recomandări“, a explicat, la rândul său, dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, specialist în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei.

Ce găsiți într-o clinică europeană de top (aparatură, logistică etc.) găsiți și la „Mrini“, asigură specialiștii. „În același mod operăm și noi cataracta, la fel ca în afară, în clinici de elită. În străinătate încă mai sunt clinici unde operația de cataractă se face clasic, de exemplu Germania sau Brazilia“, a declarat dr. Hicham Mrini. Cât privește prețurile, trebuie menționat că pentru acest tip de intervenție, Casa de Asigurări de Sănătate suportă o parte din cheltuieli.



12