Studiu privind migrația din UE, comandat de Guvernul britanic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Studiu privind migrația din UE, comandat de Guvernul britanic

Externe 27 Iulie 2017 / 15:54 551 accesări

Ministrul britanic de interne Amber Rudd a anunțat joi că a cerut Comitetului consultativ pentru migrație să elaboreze un studiu cu privire la imigrația din Uniunea Europeană (UE), menit să ajute guvernul de la Londra să pună la punct un sistem de imigrație post-Brexit, transmite Reuters. "Publicul trebuie să aibă încredere în capacitatea noastră de a controla imigrația din interiorul Uniunii Europene", a subliniat Amber Rudd într-un articol semnat în Financial Times. "De aceea, odată ce vom ieși din UE, guvernul nostru va aplica propriile reguli cu privire la imigrație, în conformitate cu necesitățile mediului de afaceri britanic, dar și ale societății în ansamblu", a scris ministrul de interne.

Realizarea studiului va dura un an și se va încheia cu un raport ce urmează să fie publicat în formă finală în septembrie 2018, cu numai șase luni înainte de momentul când se prevede ca Marea Britanie să iasă din UE, în martie 2019. În condițiile în care negocierile cu privire la Brexit au început deja, iar UE speră să le finalizeze cel mult în octombrie 2018, criticii susțin că studiul ar fi trebuit comandat mai devreme și că incertitudinea a început deja să-i alunge pe cetățenii Uniunii de pe piața britanică a muncii. Numeroase companii și-au exprimat preocuparea că nu vor mai putea angaja mâna de lucru de care au nevoie pentru a putea funcționa, de la specialiști în finanțe până la lucrători necalificați la ferme. Preocupările legate de impactul social și economic pe termen lung al imigrației au contribuit la rezultatul referendumului de anul trecut privind ieșirea Marii Britanii din UE. Guvernul de la Londra vizează să aducă migrația netă în Regatul Unit sub pragul de 100.000, de la 248.000 în 2016, dar deocamdată nu a spus lucruri concrete despre sistemul de imigrație pe care îl dorește în locul legilor UE privind libera circulație, care nu se vor mai aplica după Brexit.

Potrivit guvernului britanic, autorii raportului vor analiza mai multe aspecte, între care actualele tipare ale migrației în Spațiul Economic European și mai ales sectoarele care se bazează în cea mai mare măsură pe mâna de lucru din UE; costurile și beneficiile în plan economic și social ale migrației din UE pentru economia britanică; impactul potențial al reducerii migrației din UE și modul în care s-ar putea adapta mediul de afaceri și guvernul la această schimbare; impactul existent al imigrației, atât din UE cât și din țări din afara Uniunii, asupra competitivității industriei britanice; eventualele avantaje ale angajării de imigranți în meserii cu înaltă calificare.

Taguri articol


12