1 Decembrie, Ziua Marii Uniri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

1 Decembrie, Ziua Marii Uniri

Eveniment 01 Decembrie 2020 / 08:55 288 accesări

Începând din anul 1866, România şi-a sărbătorit Ziua naţională în 10 mai, în 23 august şi, din 1990, în 1 decembrie.
Reper în calendarul sărbătorilor naţionale, românii au participat mereu în număr mare.

Şi-au cinstit patria şi regele, au fost scoşi la defilări şi la manifestări de elogiere a comandantului suprem, iar în ultimii ani, românii de pretutindeni sărbătoresc un act de voinţă al naţiunii române, Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială organizată de MApN în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.Evenimentulnu este deschis publicului.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României participă, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului național vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

În Capitală are loc luni, începând cu ora 11.00, o repetiție la Arcul de Triumf, care se va desfășura în aceleași condiții de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Accesul publicului nu va fi permis în zona de desfășurare a evenimentului și nici în spațiile adiacente locului de desfășurare a repetiției.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1982 secunde