1 IULIE. În ce condiţii pot fi închise terasele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
1 IULIE. Măsurile de relaxare au fost amânate 1 IULIE. În ce condiţii pot fi închise terasele
Eveniment 01 Iulie 2020 / 08:59 856 accesări 0 comentarii

1 iulie 2020 ar fi trebuit să reprezinte data la care intra în vigoare al patrulea val de relaxare. Măsurile au fost însă amânate de autorităţi. Creşterea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din ultimele zile a fost motivul pentru care s-a recurs la această decizie.

Măsurile de relaxare care au fost amânate

Autorităţile avea în plan ca o dată cu 1 iulie 2020 să permită redeschiderea restaurantelor şi să permită organizarea de evenimente private în interior cu mai mult de 20 de persoane, iar în exterior cu mai mult de 50 de persoane.

De asemenea, tot de la 1 iulie 2020 erau prevăzute şi redeschiderea piscinelor acoperite, a teatrelor şi a cinematografelor.

Măsurile restrictive care se menţin

Din pricina creşterii numărului de cazuri, pe lângă regulile de igienă şi distanţare socială, rămân în vigoare şi alte restricţii.

Astfel, masca rămâne obligatorie în spaţiile publice închise inclusiv în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Instituţiile şi agenţii economici trebuie să asigure triajul la intrarea în sediu, precum şi dezinfectarea.

Se menţine suspendarea consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor, iar spaţiile de joacă pentru copii rămân şi ele închise.

În ce condiţii pot fi închise terasele

După două amenzi, urmează suspendarea autorizaţiei de funcţionare.

Ludovic Orban: ”Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Amendă, o dată, de două ori. Apoi, riscă să li se suspende autorizaţia de funcţionare”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1676 secunde