1 miliard de doze de vaccinuri anti-covid rezervate pentru Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

1 miliard de doze de vaccinuri anti-covid rezervate pentru Europa

Sănătate 31 Octombrie 2020 / 08:48 489 accesări

Europa se confruntă cu cifre record de îmbolnăviri de Covid și multe state riscă să fie depășite de situație. Liderii Uniunii Europene au avut o întâlnire prin videoconferință și au stabilit crearea unui fond de solidaritate pentru transferul pacienților între statele comunitare pentru a preveni colapsul sistemului medical.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene:

Comisia Europeană pune la dispoziţie 220 de milioane de euro pentru a finanţa, unde este necesar, transferul pacienţilor dintr-o ţară în alta. În acest sens, pentru o bună gestionare a banilor, este nevoie de un schimb eficient de informaţii şi date.

Oficialul european a mai informat că se lucrează la validarea rapidă, la nivelul Uniunii, a testelor antigen şi că sunt discuții cu încă 4 companii pentru a asigura europenilor potențiale vaccinuri anti-covid.

Comisia Europeană a semnat deja contracte cu 3 furnizori în acest sens și a rezervat 1 miliard de doze. Vaccinurile vor fi disponibile pentru toate statele în același timp și în aceleași condiții, au precizat liderii UE.

Ludovic Orban, premierul României:

Există deja înțelegerea ca, vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziționate, să fie puse la dispoziția statelor membre UE în funcție de populația statelor respective. Există speranțe că se pot termina testele clinice cu succes până la sfârșitul anului. Ceea ce înseamnă că, începând cu anul viitor, ar putea deveni accesibil vaccinul.

Potrivit președintei Comisiei Europene, potențialele vaccinuri ar putea fi distribuite cu seriozitate începând din luna aprilie, într-un ritm de 50 de milioane de doze pe lună.Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1751 secunde