10 arestări pentru trafic de minori și folosire a prostituției infantile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
44 de percheziții domiciliare pe raza județului Constanța 10 arestări pentru trafic de minori și folosire a prostituției infantile
Eveniment 20 Septembrie 2019 / 13:43 2181 accesări 2 comentarii

Vineri, 20 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor A. C. , C. V., D. C.-I., F. G., G. P., M. D., N. A.-I., R. I., S. A.-G., T. I.-G., pentru săvârşirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de minori și folosire a prostituției infantile.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2017 - august 2019, inculpaţii au recrutat, de pe raza județului Constanța, mai multe tinere, printre care și minore, pe care le-au determinat să practice prostituțiaîn diverse locații, obținând astfel beneficii patrimoniale.

La data de 19.09.2019 procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Constanța, au efectuat un număr de 44 de percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate sume de bani, 30 de telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, la o locație au fost identificate două generatoare de curent, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi de pe raza orașului Ovidiu. Totodată, în locații au fost găsite și 6 tinere, despre care existau indicii că ar fi fost exploatate sexual.

În cursul zilei de astăzi, cei 10 bărbați reținuți (din 26 de bărbațiconduși la sediul B.C.C.O. Constanța pentru audieri) vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.În activități au fost angrenați și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța. DIICOT faceprecizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading...


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.123 secunde