10% din unitățile de alimentație controlate pe litoral, amendate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

10% din unitățile de alimentație controlate pe litoral, amendate

Sănătate, Turism 23 Iulie 2019 / 08:34 3660 accesări

În săptămâna 15.07.2019 - 21.07.2019, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 269 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat: 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de unităţi tip fast - food, 5 braserii, 16 unităţi de tip bufet, 2 unități tip bistro, 1 catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, 1 supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, 1 rulotă, 1 unitate produse congelate, 1 depozit alimentar și o carmangerie. În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 26 de unități, respectiv 9 restaurante, 1 unitate tip fast - food, 2 unități tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, 1 laborator cofetărie/patiserie, 1 braserie, 1 cofetărie, 1 snack bar, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea.



Ştiri recomandate

12