10 sfaturi pentru a alege jucăriile potrivite pentru copii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

10 sfaturi pentru a alege jucăriile potrivite pentru copii

08 Decembrie 2022 / 15:18 145 accesări

O zi de naștere, Crăciunul sau orice altă zi specială sunt ocazii în care copiii devin adevăratele vedete ale spectacolului. Aceste momente sunt de obicei însoțite de cadouri și jucării, pe care toți copiii iubesc să le primească! Dar știm cum să alegem jucăria potrivită? Indiferent de vârstă, gusturi și preferințe, există o serie de cerințe pe care toate jucăriile pentru copii trebuie să le îndeplinească pentru a fi adecvate și sigure. Haideți să aruncăm o privire asupra lor!

Joaca în copilărie

Joaca și jucăriile sunt o parte esențială a copilăriei oricărui copil.

Acestea sunt principalele instrumente de care dispun copiii pentru a intra în contact cu lumea din jurul lor, cu mediul lor fizic și social.

Limbajul copiilor este joaca și, ca adulți, trebuie să o încurajăm și să le oferim mediul potrivit pentru ca ei să se joace, să învețe și să se dezvolte în mod corespunzător.

În timp ce se joacă, copiii învață abilități și își dezvoltă competențele. Cu ajutorul jucăriilor, copiii progresează din punct de vedere fizic, cognitiv, emoțional și social.

Ei învață să relaționeze cu semenii lor și cu adulții, internalizează normele sociale, își dezvoltă stima de sine și emoțiile, își stimulează imaginația și creativitatea. Beneficiile jocului în copilărie sunt nenumărate!

De aceea, este atât de important să alegeți jucăriile potrivite pentru copii. Știți cum să o alegeți pe cea mai potrivită? Vom analiza o serie de aspecte și cerințe care trebuie luate în considerare pentru ca joaca să devină o experiență îmbucurătoare și distractivă pentru orice copil.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o jucărie pentru copii?

Joc cu bile - oferte

Înainte de a cumpăra jucării copii, asigurați-vă că acestea îndeplinesc toate aceste cerințe.

1. Trebuie să fie sigure

Aceasta este cea mai importantă cerință. Trebuie să vă asigurați că jucăria este aprobată și respectă toate normele de siguranță.

Materialele folosite pentru fabricarea jucăriei trebuie să fie rezistente și netoxice, la fel ca și lacurile sau vopselele pe care le pot conține. De asemenea, acestea trebuie să fie de dimensiuni adecvate. Respectați întotdeauna recomandările privind vârsta minimă de utilizare, deoarece o jucărie prea mică poate fi foarte periculoasă pentru copiii mai mici.

2. Verificați vârsta recomandată

Intervalul de vârstă nu este important doar pentru mărimea jucăriilor, după cum am văzut deja. Jucăriile pentru copii sunt concepute pentru a se potrivi intereselor și abilităților copiilor în funcție de vârsta lor.

Copilul trebuie să se bucure de jucăria sa, de aceea este necesar să îi respectăm ritmul de învățare.

3. Jucarii copii neutre din punct de vedere al genului

Jucăriile sunt doar instrumente de învățare, de joacă și de distracție. Jucăriile nu au sex. Nu există jucării pentru băieți și nici jucării pentru fete. Jucăriile există și toți copiii, indiferent de sex, se pot bucura de ele.

Joc cu bile - oferte

4. Țineți cont de personalitatea copilului

O jucărie plină de lumini și sunete poate să nu fie potrivită pentru un copil nervos. În mod similar, un copil timid sau retras poate beneficia de jocuri de echipă pentru a împărtăși și a socializa.

5. Respectați-le gusturile

Pe măsură ce cresc, copiii încep să își definească clar ce le place și ce nu le place. Atunci când cumpărați o jucărie, respectați-i întotdeauna gusturile. De exemplu, o jucărie educativă sau un joc cu bile vor fi inutile dacă copilului nu îi plac sau nu este interesat de ele.

6. Alegeți jucării copii simple

Cu cât jucăriile pentru copii sunt mai simple și mai simple, cu atât sunt mai versatile. O simplă jucărie deschide ușa imaginației și creativității copiilor.

7. Mai puțin înseamnă mai mult

La fel ca majoritatea lucrurilor în viață, mai puțin înseamnă mai mult. Prea multe jucării copii pot fi contraproductive. În cele din urmă, copiii au atât de mult de unde să aleagă încât ajung să nu mai știe cu ce să se joace, iar frustrarea și plictiseala se instalează.

Din când în când, este o idee bună să selectați câteva jucării și să le puneți deoparte pentru o vreme. Când le veți oferi din nou în schimbul altora, vor fi o noutate pentru ei și vor ajunge să se joace mult mai mult cu totul.

Joc cu bile - oferte

8. Nu folosiți jucăriile ca recompensă sau pedeapsă

Jucăriile nu ar trebui să fie un mijloc de corectare a comportamentului unui copil. Jucăriile și jocurile ar trebui să fie o parte fundamentală a vieții lor, nu le folosiți pentru a-i recompensa sau pedepsi.

9. Nu vă lăsați purtat de capricii de moment

Capriciile sunt adesea consilieri răi. Ceea ce este obiectul dorinței lor astăzi poate fi repede uitat mâine. Asigurați-vă că jucăria pe care o cumpărați este utilă și că îi place pe termen lung.

10. Jucării cu valori

Este esențial ca jucăriile pentru copii să transmită valori pozitive. Stați departe de orice joc sau jucărie care are o conotație sexistă, violentă sau negativă.

Sper că aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți jucăria potrivită pentru copii, pentru ca aceștia să învețe și să se distreze.

Dar nu uitați, jucăriile nu sunt totul și copilul dvs. are nevoie și de dvs. pentru a împărtăși momente de joacă și râs. Bucurați-vă de joacă împreună!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1848 secunde