100 de tablete de citostatice, aduse la Institutul Fundeni de la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

100 de tablete de citostatice, aduse la Institutul Fundeni de la Constanţa

Sănătate 23 August 2016 / 21:00 501 accesări

Ministerul Sănătăţii a adus, marţi, 100 de tablete de citostatice Lanvis de la Constanţa la Institutul Fundeni, a precizat pentru MEDIAFAX Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În total, 100 de tablete de Lanvis au fost aduse de la Constanța la Intitutul Fundeni, a comunicat marți Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

În spitalele din România există un deficit de Lanvis, un medicament esenţial în tratarea leucemiei, iar Ministerul Sănătăţii urmează să caute un nou furnizor, având în vedere că problema nu este numai în România.

„E o problemă de producător care nu acoperă necesarul nici în alte state europene, nu numai în România. Notificarea de probleme de producţie datează de anul trecut, iar estimarea de reluare a furnizării este 2017. Ultima tranşă din acest medicament a fost adusă în ţară pe autorizaţie de nevoi speciale. Săptămâna trecută, joi, Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Institutul Fundeni că stocurile de Lanvis sunt aproape terminate. În acest moment, Ministerul Sănătăţii redirecţionează stocurile existente la alte spitale din ţară cu flux mai mic de pacienţi decât cele din Bucureşti şi caută în regim de urgenţă să achiziţioneze medicamentul de la o altă sursă, pe o nouă autorizaţie de nevoi speciale”, a explicat luni pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.12
Pagina a fost generata in 0.3458 secunde