103 tone de cadavre de oi au fost duse la incineratorul din Tulcea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
103 tone de cadavre de oi au fost duse la incineratorul din Tulcea
Social 03 Martie 2020 / 13:45 1351 accesări 0 comentarii

„Până acum au fost transportate 2.829 de oi, reprezentând 103 tone", a anunţat, marţi, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu.

De asemenea, societatea care se ocupă de operaţiuni a transmis că puntea a şaptea a navei a fost eliberată de cadavre şi se estimează că marţi vor fi golite încă două punţi.

„Deşeurile sunt transportate în ritm constant către unitatea de incinerare. Până la finalul zilei preconizăm că numărul transporturilor va ajunge la opt", au precizat reprezentanţii societăţii care se ocupă de ecarisare. Aceştia dau asigurări că lucrările se desfăşoară conform planului, sub supravegherea autorităţilor abilitate şi că toate condiţiile de protecţie a mediului şi sănătăţii publice sunt îndeplinite.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operaţiunile de scoatere a navei scufundate în şenalul Portului Midia a început pe 14 ianuarie şi s-a încheiat pe 25 februarie, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1439 secunde