114.000 vaccinuri pediatrice sosesc în țară. Aproape 10% vor fi trimise la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

114.000 vaccinuri pediatrice sosesc în țară. Aproape 10% vor fi trimise la Constanța

Social 25 Ianuarie 2022 / 08:11 570 accesări

114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung astăzi în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe la data de 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București:42.000doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov:12.000doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța:12.000doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj:12.000doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova:12.000doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași:12.000doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara:12.000doze.

Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumireaP_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici:https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie – ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. În urma finalizării evaluării datelor științifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2002 secunde