115 ani de Ziua Marinei. Muzeul Marinei Române a pregătit surprize extraordinare pentru public

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

115 ani de Ziua Marinei. Muzeul Marinei Române a pregătit surprize extraordinare pentru public

Divertisment 09 August 2017 / 16:42 771 accesări

În anul 2017 se împlinesc 115 ani de sărbătorire a Zilei Marinei Române şi, pentru a marca acest eveniment, Muzeul Marinei Române propune publicului un program variat.

Sâmbătă, începând cu ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a celei de-a III-a ediții a Concursului de modelism „Cupa Tomis”, organizat în colaborare cu Liga Maiștrilor Militari de Marină. Festivitatea de premiere va avea loc pe 19 august, începând cu ora 10.00. În tot acest interval de timp vor putea fi admirate modele de aviație, blindate și vehicule militare, nave, figurine, instantanee și diorame. Noutatea ediției o reprezintă modelele feroviare interconectate și machetele de locomotive care au circulat pe ruta București - Constanța la sfârșitul secolului XIX, expuse cu sprijinul Muzeului Căilor Ferate Române. De asemenea, tot sâmbătă, 12 august, în intervalul orar 11.00 - 17.00, atât expoziția permanentă a Muzeului Marinei Române, cât și expozițiile temporare: „Orizonturi marine”, organizată de Atelierului de artă plastică „Comandor Val Donici”, Careul Doamnelor din cadrul Ligii Navale Române și „Din istoria parașutismului românesc”, organizată de Fundația „General Grigore Baștan”, vor putea fi vizitate gratuit.

Și pentru că ziua de 12 august este și Ziua Porților Deschise în Portul Militar Constanța, invităm publicul să viziteze și standul Muzeului Marinei Române amenajat în port cu această ocazie. Vor fi expuse machete de nave, instrumente de navigație, volume de specialitate, uniforme și o istorie a Zilei Marinei Române în imagini-document.

În zilele următoare, Muzeul Marinei Române își va desfășura programul normal, fiind deschis în mod special și luni, 14 august, în intervalul orar 09.00 - 17.00.

15 august 2017, de Ziua Marinei Române va fi Zi a Porților Deschise, în intervalul orar 11.00 - 17.00 putând fi vizitate gratuit expoziția permanentă a Muzeului Marinei Române, precum și sălile dedicate „Cupei Tomis” și expozițiile „Orizonturi marine” și „Din istoria parașutismului românesc”.12