13 inspectori şcolari generali, inclusiv din Constanța, demişi prin fax

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

13 inspectori şcolari generali, inclusiv din Constanța, demişi prin fax

Educație 20 August 2017 / 10:09 2861 accesări

Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Liviu Pop, ministrul Educației

Liviu Pop, ministrul Educației

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost neregul în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi. Informarea că au fost demişi ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax.

Ordinele de revocare ale inspectorilor școlari au fost emise vineri seară. Inspectorii şefi din Caraş Severin şi Brăila susţin că nu au fost cercetaţi disciplinar ca să fie daţi afară. Prin urmare, vor ataca decizia în instanţă, mai ales că au câştigat posturile prin concurs. Decizia ministrului a fost trimisă după terminarea programului în inspectorate, prin fax, aşa că unii dintre inspectorii demişi au aflat despre decizie de pe Facebook.

Au crezut că este o glumă şi au mers la birou să verifice. Cel care a semnat ordinele de revocare în locul ministrului Educaţiei, secretarul de stat Gigel Paraschiv, spune că şefii celor 13 inspectorate au avut derapaje manageriale.

Conform legii, cei 13 inspectorii şcolari generali vor fi eliberaţi din funcţii în 14 zile.12
Pagina a fost generata in 0.268 secunde