14 persoane reţinute în urma percheziţiilor la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

14 persoane reţinute în urma percheziţiilor la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism

Eveniment 03 Octombrie 2023 / 18:40 732 accesări

În urma a 21 de percheziţii domiciliare, efectuate la sfârşitul lunii trecute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii constănţeni ai DIICOT, au fost reţinute 14 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

La datele de 26 și 27.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 14 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

S-a reținut că, în perioada octombrie 2022 - septembrie 2023, un grup infracțional organizat, format din 15 membri (din care patru angajați, în diverse funcții în cadrul unui club pentru adulți), au recrutat 9 persoane vătămate, dintre care una minoră, sub pretextul angajării ca dansatoare, pe care le-au determinat să practice prostituția, în scopul obținerii de beneficii materiale, informează DIICOT.

Clienții, în special cetățeni străini, era racolați prin intermediul unor taximetriști (afiliați grupului infracțional), în schimbul unor comisioane.

În urma perchezițiilor efectuate împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Constanța - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au fost identificate și ridicate 3 autoturisme de lux, sumele de 11.880 USD, 20.915 lei si 395 euro, 26 terminale mobile, un sistem DVR, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

În cursul zile de 27.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpați și măsura controlului judiciar cu privire la alți 12. Față de soluția dispusă cu privire la cei 12 inculpați, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au formulat contestație.Ştiri recomandate

12