140 de ani de presă românească în Dobrogea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
140 de ani de presă românească în Dobrogea
Cultură 18 Iunie 2019 / 15:37 562 accesări 2 comentarii

În perioada 21 - 22 iunie 2019, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Filiala Dobrogea a Asociației Române de Istorie a Presei, în parteneriat cu Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I.N. Roman" Constanța, Biblioteca Județeană „Panait Cerna" Tulcea și Centrul Cultural Județean „Teodor Burada" Constanța, organizează Simpozionul„140 de ani de presă românească în Dobrogea. Trecut, prezent și perspective“.

Manifestarea va marca nașterea primului ziar de expresie românească din regiune, „Steaua Dobrogei" - 22 iunie 1879, dar și rolul important al presei regionale, ca factor civilizator al provinciei, în dezvoltarea conștiinței naționale și a coagulării comunităților locale.

În cadrul simpozionului va fi vernisată expoziția temporară„File din istoria presei dobrogene“,organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța în colaborare cu Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale.

Simpozionul, gândit ca o evocare științifică a celor 140 de ani de presă românească în spațiul dobrogean, reunește specialiști în istorie, arhivistică, biblioteconomie, ziariști, profesori universitari, dar și studenți și doctoranzi ai Universității „Ovidius" Constanța.

Loading...

2 comentarii

Apolitic 19:08:46 / 21 Iunie 2019
Rusine!

Participarea comunistei secretare de partid PCR, Dobrogea Noua, Lapusan Aurelia este o insulta la adresa predei libere, ea care a activat la ordinele si sub comanda celor care care au sugrumat libera exprimare. Regretabil!

Adevarul 09:55:04 / 01 Iulie 2019
Adevarul

Despre activista PCR de mai sus se mai poate spune ca ea face si desface la publicatia Ziua, cine e valoare, cine nu, cine sa fie uitat cu tot cu nume, cine nu, cine sa intre in atentia cititorilor, cine nu, adica aceeiasi tovarasa, cu alta palarie, semn ca nimic nu s-a schimbat!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2596 secunde