147 de persoane aflate pe un yacht, salvate de poliţiştii Gărzii de Coastă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

147 de persoane aflate pe un yacht, salvate de poliţiştii Gărzii de Coastă

Eveniment 01 Octombrie 2022 / 11:24 606 accesări

147 de persoane care se aflau la bordul unui yacht avariat aflat în Marea Mediterană, la sud de coastele Italiei, au fost salvate de poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă Constanţa, aflaţi în misiune în cadrul unei operaţiuni maritime comune sub egida Agenţiei Frontex.

În total au fost salvate aproximativ 400 de persoane, peste 200 dintre acestea fiind preluate de alte trei nave de patrulare, ale autorităţilor din Italia.

Poliţia de Frontieră Română a informat vineri, printr-un comunicat de presă, că pe 27 septembrie, începând cu ora 21,00, autorităţile italiene au declanşat o amplă operaţiune de căutare şi salvare în apele teritoriale, la care a participat, alături de alte trei nave de patrulare italiene, şi nava de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "Themis 2022" sub egida Agenţiei Frontex.

Pe tot parcursul nopţii, 27-28 septembrie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu colegii italieni au sărit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcaţiunii de agrement avariate, iar în urma intervenţiei salvatoare au fost recuperate aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate şi copii minori.

La bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, au fost transbordate 147 de persoane, celelalte trei nave de patrulare aparţinând autorităților guvernamentale italiene implicate în operaţiunea de salvare au preluat celelalte grupuri de persoane aflate la bordul yacht-ului.

Condiţiile meteo nefavorabile au făcut dificilă operaţiunea de salvare care s-a încheiat în dimineaţa zilei de 28.09.2022, toate persoanele fiind aduse în siguranţă în porturile Crotone şi Roccellese pentru cazare temporară şi demararea procedurilor specifice în astfel de situaţii.

La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Reamintim că nava de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.174 secunde