15 martie ar putea fi zi liberă. Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
15 martie ar putea fi zi liberă. Vezi de ce!
Social 23 Februarie 2017 / 13:30 2195 accesări 3 comentarii

Ziua de 15 martie ar putea fi declarată liberă. Însă nu toată lumea ar urma să beneficieze de ea, ci doar comunitatea maghiară. Asta deoarece deputatul covăsnean Kulcsar Terza Jozsef a anunțat că, împreună cu mai mulți membri ai UDMR care fac parte din Camera Deputaților, va depune un proiect de lege prin care ziua de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, să fie declarată oficial liberă. „Noi, maghiarii, suntem cea mai mare minoritate din România, noi respectăm Ziua Națională a României, dar dorim ca și pentru noi să fie respectată ziua noastră națională, 15 martie, iar maghiarii să fie liberi în această zi, să poată sărbători și să meargă la manifestări”, a declarat liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

„ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, ZI DE DOLIU PENTRU MAGHIARI“

Cererea liderului Partidului Civic Maghiar Covasna are șanse mici de izbândă, în condițiile în care mai mulți parlamentari români au spus că nu vor accepta o astfel de propunere, pentru că nu de puține ori minoritatea maghiară și-a bătut joc de Ziua Națională a României. Spre exemplu, chiar inițiatorul proiectului de lege prin care ziua de 15 martie să fie declarată oficial liberă a afirmat, în toamna anului trecut, că nu va participa la festivitățile ce vor avea loc de 1 Decembrie. Invitat de consilierul PNL Ion Deaconu la o acțiune intitulată „Invită-ți un prieten de etnie maghiară să sărbătorim împreună Ziua Națională”, Terza Jozsef i-a dat un răspuns revoltător. „Pentru mine Ziua Națională este zi de doliu, nu pot accepta (…), dar oricând altă dată ne putem întâlni la o cafea, la o șampanie”, a spus Kulcsar Terza Jozsef.

Taguri articol
Loading...

3 comentarii

Lucian 15:06:48 / 23 Februarie 2017
Nu sunt de acord

Nu sunt de acord cu porcăria asta. Ziua naționala in România este una singura: 1 Decembrie. 15 Martie, sa sărbătorească la ei in Ungaria. Cine își bate joc de ziua naționala a României, prin zile de doliu sau altfel de manifestări, sa fie amendat pentru ofensa adusă Statului Roman.

Popescu 18:43:30 / 23 Februarie 2017
Ziua națională

Adevărata Zi NAȚIONALĂ nu poate fi decât 10 mai;dacă e o problemă cu această zi atunci 9 mai. Ar fi şi o măsură reparatorie față de istoria noastră!

Bugetarul vesel 01:00:03 / 24 Februarie 2017
La cat mai multe zile libere,sa fie,uraaa!

Bai fratilor,eu ma inscriu in U.D.M.R daca se aproba si devine zi libera la nivel national!Abia astept!Si ma fac si "bugetar",ca deocamdata,lucrez la"privat"sau"negru",depinde cum pica oferta.Deja incep sa-l iubesc pe Dragnea.Usurel,transforma Romania in paradisul bugetarilor,de-or sa se uite nemtzii cu invidie la noi,parol!Pe onoarea mea!Pai eu muncesc la patron ca sclavul,7 zile din 7,cate 12 ore zilnic uneori...A,vreau si "vucher"de vacantza,ca bugetarii! Bine,remarca privind avantajele bugetarilor nu prea-si are rostul in contextul articolului,dar nu m-am putut abtine.Cand voi reusi,voi fi mandru c-am devenit bugetar!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.5477 secunde