159 de migranţi în pericol pe Marea Mediterană, salvaţi de poliţiştii de frontieră români în ultimele zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

159 de migranţi în pericol pe Marea Mediterană, salvaţi de poliţiştii de frontieră români în ultimele zile

Eveniment 08 Iunie 2023 / 17:58 720 accesări

Poliţiştii de frontieră de pe navele maritime ale Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "THEMIS 2023" sub egida Agenţiei Frontex, au salvat în ultimele zile, în cadrul mai multor misiuni de căutare şi salvare în apele Mării Mediterane, 159 de migranţi din ţări asiatice şi africani aflaţi în pericol, a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Acelaşi echipaj, folosind şalupa de supraveghere şi control portuar MAI 3066, a remorcat în condiţii de siguranţă către un port din insula Augusta - Italia, un velier ce avea la bord 58 de persoane, aflat în imposibilitate de manevră în apele teritoriale ale Republicii Italiene.

Pe 6 iunie, poliţiştii de frontieră români au salvat 151 de cetăţeni străini aflaţi în pericol pe o ambarcaţiune.

"În data de 6 iunie 2023, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Mediterane, poliţiştii de frontieră români au salvat mai multe persoane aflate în situaţie de risc într-o ambarcaţiune, nu mai puţin de 151 de cetăţeni străini (149 de adulţi şi 2 minori, originari din Bangladesh, Pakistan, Egipt, Siria şi India) fiind preluaţi la bordul navei maritime de patrulare MAI 1107 a Gărzii de Coastă. Aceştia au fost supravegheaţi permanent până la debarcarea în port, fiindu-le acordată asistenţă medicală, iar ulterior au fost preluaţi de către autorităţile Republicii Italiene", se arată într-un comunicat de presă transmis de IGPF.

La sfârşitul lunii mai, au fost salvate opt persoane.

"O altă acţiune de salvare pe mare a poliţiştilor de frontieră români a avut loc la sfârşitul lunii mai, în data de 30.05.2023, când echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066, a detectat şi interceptat o ambarcaţiune de mici dimensiuni în marea teritorială a Republicii Italiene. Poliţiştii de frontieră români au salvat de pe ambarcaţiune 8 bărbaţi din Tunisia, le-au acordat asistenţă medicală şi i-au debarcat în siguranţă în portul din insula Pantelleria", se mai spune în comunicat.

Pe 29 mai, acelaşi echipaj al Poliţiei de Frontieră Române a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până în portul din insula Augusta, a unui velier ce avea la bord 58 de persoane. În momentul identificării velierului acesta plutea în derivă, aflandu-se în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

La finalizarea acţiunilor de salvare, navele Gărzii de Coastă şi-au reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.Ştiri recomandate

12